Opozicija puca po šavovima i pre ujedinjenja: Ko će još da glasa za korpu punu BABA i ŽABA?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2018, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija puca po šavovima i pre ujedinjenja: Ko će još da glasa za korpu punu BABA i ŽABA?!

Pre svega, sukob

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik republike, Boris Tadić poručio je da je Savez za Srbiju Dragana Đilasa „korpa puna baba i žaba“.

Pročitajte i:

Tadić je ocenio da bi ujedinjenje celokupne opozicije pod Đilasovom kapom bilo potpuni promašaj, za koji na izborima nije niko ne bi glasao.

Predsednik SDS je apelovao na formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve opozicione kolone, jedne građanske i druge nacionalne.

- Opozicija bi imala veće šanse ukoliko bi se formirala u dva bloka – jedan proevropski i drugi koji bi okupio stranke i pokrete koji imaju jasan antievropski i tradicionalistički koncept. Mnogo je bolje da dva jasna i diferencirana bloka naprave dogovor oko ključnih pitanja poput izbornih i medijskih uslova, umesto da se u jednu korpu stavljaju babe i žabe. Ko će glasati za korpu baba i žaba?! - zapitao se Tadić, dodajući da bi takav savez i kada bi uspeo u svom cilju svrgavanja Vučića sa vlasti, vrlo brzo izgubio poverenje građana zbog unutrašnjih sukoba:

- Sve stranke su se petog oktobra ujedinile oko strateškog cilja, učlanjenja u EU, a ne samo i jedino zbog promene Slobodana Miloševića. O pristupu SDS u Savez za Srbiju razgovaraćemo za zajedničkim stolom, a ne preko medija. Mi do sada nismo imali takav dijalog i sve ideje Saveza za Srbiju pročitao sam u novinama – rekao je Tadić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ideja o ujedinjenju opozicije generalno pogrešna i da predstavlja bledu kopiju onoga što je urađeno devedesetih godina prošlog veka.

- Kada Tadić kaže da ujedinjenje opozicije predstavlja mešanje baba i žaba, on je delimično u pravu. S druge strane, Đilas formiranjem opozicionog bloka želi da spreči rasipanje glasova – objašnjava Stanković.

Vladimir Pejić iz agencije „Faktor plus“, smatra da bi Boris Tadić rado video sebe u Savezu za Srbiju, ali ga niko ne zove, pa zbog toga priča ovako.

- Ipak, u pravu je kada kaže da bi , ukoliko bi došli na vlast, vrlo brzo nastali sukobi u koaliciji. Kod prvog većeg problema bi se videlo koliko neslaganja ima među tim strankama. Bilo da je u pitanju kosovski problem, Briselski sporazum, odnos prema EU,l politika prema Rusiji… - naglašava Pejić.

Poslanik SNS Vladimir Orlić ističe da je od svega što je Tadić rekao tačno samo to da za taj bućkuriš sekundarnih političkih sirovina više niko ne glasa.

- Svi ti liderčići su potpuno isti koliko god sebi izmišljali nove nazive. Narod ih neppogrešivo prepoznaje kao štetočine i prevarante, večito gladne tuđeg novca i lepog života na grbači naroda – zaključuje Orlić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.