Objavljene imovinske karte 700 funkcionera

Izvor: Press, 10.Jun.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljene imovinske karte 700 funkcionera

Ako je verovati onome što piše na sajtu Agencije za korupciju, najbogatiji srpski političari su Nenad Popović, Velja Ilić, Božidar Đelić i Aleksandar Vlahović. Nigde nema Đelićevih 11 miliona evra i akcija u holandskoj firmi Predsednik Boris Tadić živi samo od plate, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović isključivo od 30.000 dinara skupštinskog paušala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najbogatiji član Vlade je Božidar Đelić, naimućniji poslanik Nenad Popović iz DSS-a, a najbogatiji lider stranke Velimir Ilić. Sve ovo proizilazi iz imovinskih karti funkcionera, koje su juče objavljene na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Predsednik Tadić nema nikakvu imovinu, a živi isključivo od plate od 142.944 dinara, od koje jedan deo izdvaja u humanitarne svrhe. Tadić nema ni automobil, ali ni depozit ni štedni ulog u bankama, pa se postavlja pitanje gde Tadić „drži" 55.000 evra ušteđevine za koju je ranije naveo da mu je ostala u nasledstvo. Moguće je da predsednik pare drži u slamarici, ali i da ih je potrošio.
Čiplić nema ništa, ni platu!
Premijer Cvetković ima dva stana - dvoiposoban od 71 kvadrat, koji je stekao otkupom, i jednoiposoban od 48 kvadrata, koji je dobio na poklon od roditelja i sestre. Cvetković ima i „volvo" iz 2006, ali i 100 odsto akcija u firmi „S-tabak", čija je ukupna vrednost oko 730 evra! Premijer živi od plate od 131.000 dinara.
U Vladi je i dalje najbogatiji ministar za nauku Božidar Đelić. On ima ušteđevinu, platu od 97.775 dinara i vlasnik je 100 odsto akcija firme „House of Europe invest" čija je vrednost 30.000 evra. Đelić ima i „jugo kabrio", stan od 66 kvadrata, kao i kuću na Senjaku, čija veličina nije objavljena (425 kvadrata prim. aut.). Njegove nekretnine procenjene su na minimum 1,5 miliona evra, što ga čini najbogatijim ministrom. Zanimljivo je, međutim, da se Đelićevoj karti ne pominju akcije holandske firme koje je on sam otkrio da ima, pošto su mediji pisali da je ćeli" težak 11 miliona evra.
Kod ministara odskaču jedino, i to u negativnom smislu, Milutin Mrkonjić, koji nema ništa od imovine i ušteđevine, i koji živi samo od plate od 120.000 dinara, i ministar Svetozar Čiplić, koji nema ni platu, odnosno ništa osim automobila „hjundai" iz 2005. godine!
Interesantno je i da predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović uspeva da preživi samo do skupštinskog paušala od 30.000 dinara.
Najbogatiji poslanik je Nenad Popović iz DSS-a i to zahvaljujući akcijama u njegovoj kompaniji ABS, koje vrede oko 1,2 miliona evra.
Njega po bogatstvu u stopu prati poslanik DS-a Aleksandar Vlahović, koji ima sedam stanova ukupne površine od 532,13 metra kvadratna, kao i akcije u sedam firmi i četiri banke vredne 165.000 evra.
Kod Tome i Čede bajati podaci
Što se tiče lidera opozicije, za Tomislava Nikolića stoji da i dalje živi u stanu u ulici Zorana Đinđića, koji je on u međuvremenu prodao, a nema podatka da je kupio novi stan od 156 kvadrata za 390.000 evra.
Lider LDP-a Čedomir Jovanović nema rešeno stambeno pitanje, a ima automobil „tojotu prijus" i motor „hondu". Jovanović ima i 1.000 akcija Kombinata aluminijuma Podgorica, vrednih 7.000. On je naveo da je vlasnik 50 odsto firme „Radna grupa d. o. o." iz Beograda iako na sajtu APR-a stoji da je on stopostotni vlasnik?!
Imovinska stanja funkcionera pogledajte OVDE

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.