NEPOZNATI DETALJI O HVATANJU HAŠKOG BEGUNCA Tadiću na treningu javili: Mladić pao!

Izvor: Blic, 24.Jan.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPOZNATI DETALJI O HVATANJU HAŠKOG BEGUNCA Tadiću na treningu javili: Mladić pao!

Predsednik Boris Tadić je radio jutarnju gimnastiku kada ga je pozvao šef BIA Saša Vukadinović, koji je u to vreme boravio u zvaničnoj poseti Vašingtonu, ali su ga iz njegove kancelarije o svemu obaveštavali.

„Mislim da smo uhvatili Mladića“, rekao je Vukadinović.

Bolešljivog uhapšenika su u tom trenutku policijskim kolima vozili iz Lazareva za Beograd. Predsednik je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veoma uzbuđen. Lov na Mladića će obeležiti njegov predsednički mandat.

Pitao je da li može da se uradi DNK test, ali mu je rečeno da će danima čekati rezultate. “Kakve još dokaze imate?”, pitao je Tadić, navodi u knjizi “Suđenje kasapima” britanski novinar Džulijan Bordžer.

“Ljudi koji su ga uhapsili kažu da je to on”, odgovorio je Vukadinović. “A mi ćemo poslati fotografije kada stigne.”

Posle manje od sata, stigle su policijske fotografije, koje su hitno odnete Tadiću.

Predsednik je pogledao i odmah konstatovao: “Ovo je Ratko Mladić!”

Advokat Miloš Šaljić je pozvan u Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu da vidi svog davno izgubljenog klijenta. Kada je ušao u Mladićevu ćeliju, doživeo je šok. “Stvarno je delovao tužno, usta i lice su mu bili izobličeni. Ne bih ga prepoznao na ulici”, rekao je Šaljić.

Šaljićevi pokušaji da spreči transfer njegovog klijenta u Hag zbog zdravstvenih problema propali su, ali je sudija u Beogradu odobrio Mladiću poslednji zahtev na srpskom tlu: da poseti grob ćerke Ane, krhke žene koja se sedam godina ranije ubila njegovim pištoljem.

Mladiću su dali 45 minuta da provede na grobu svoje ćerke, a njegovi čuvari su se povukli na pristojno odstojanje. “Mogli ste da vidite kako mu se usne miču”, rekao je Rakić. “Obraćao joj se”.

Ratko Mladić je izručen Haškom tribunalu 31. maja 2011. godine, gde mu se sudi za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata u BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje za taoce “plavih šlemova” UN.

Hteo da vidi unuke

Mladić hteo da vidi sina i unukeIzvori “Blica” iz političkih, bezbednosnih i diplomatskih struktura saglasni su da su srpske službe preduzimale sve raspoložive mere da pronađu Ratka Mladića pre nego što tadašnji haški tužilac Serž Bramerc podnese izveštaj 3. juna 2011. Ratni komandant VRS uhapšen je u Lazarevu kod Zrenjanina 26. maja 2011. godine.

- U Lazarevu su četiri kuće gde je Mladićeva familija. Na Đurđevdan, 6. maja, Darko Mladić otišao je na slavu u kuću porodice gde se nije krio njegov otac. Na istoj slavi je bio i Branko Mladić, koji je živeo sam i u čijoj kući se krio Ratko Mladić. U jednom trenutku Darko je sa decom i Brankom otišao u dvorište kuće. To je tada bilo sumnjivo, ali nismo znali razlog. Zato je i ta kuća obuhvaćena istovremenim pretresom kao i ostale tri kuće Mladićevih rođaka u Lazarevu. Nakon hapšenja je bilo jasno da je Darko sa decom došao u dvorište Brankove kuće da njegov otac može da vidi njega i unuke - kaže izvor “Blica”. Darko Mladić je na pitanje “Blica” da li je istina da je bio u Lazarevu sa decom na Đurđevdan 2011. i da je ušao u dvorište kuće rođaka Branislava Mladića, odgovorio: „Otkud znate?”
Pogledaj vesti o: BIA,   Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tadiću na treningu javili: Mladić pao!

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2016

BEOGRAD - Tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić radio je jutarnju gimnastiku kada ga je pozvao šef BIA Saša Vukadinović...On je u to vrijeme boravio u zvaničnoj posjeti Vašingtonu, ali su ga iz njegove kancelarije o svemu obavještavali..."Mislim da smo uhvatili Mladića", rekao je Vukadinović...Bolešljivog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.