Mihajlovićeva: Koridor 10 bi se urušio za 10 dana da se radilo po projektima Tadića i Mrkonjića

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Koridor 10 bi se urušio za 10 dana da se radilo po projektima Tadića i Mrkonjića

Danas ne bi imali auto-put kroz Grdeličku klisuru, ni istočni krak ili bi se oni urušili za 10 dana, tvrdi ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, da se radilo po projektima Borisa Tadića, Milutina Mrkonjića i Velimira Ilića.

Nakon pompeznog otvaranja istočnog kraka Koridora 10, krenulo se i u međusobno otimanje zasluga za njegovu izgradnju.

Iako se sa projektom krenulo još za vreme “bivše vlasti”, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zorana Mihajlović sve zasluge za povezivanje sa Bugarskom i Severnom Makedonijom prisvaja za sebe i aktuelnu vlast.

Razloge za konstantno kašnjenje završetka radova pronašla je u lošim projektima, a gostujući na televiziji O2 za loše projekte je optužila neke od čelnika tadašnje vlasti, a sadašnje opozicije, ali i koalicionog partnera iz SPS-a Milutina Mrkonjića.

Praktično su radovi i na južnom i na istočnom kraku počeli tek 2014, a od 2012. do 2014. smo se bavili preprojektovanjem i eksproprijacijama koje nisu bile urađene na vreme. Da smo kojim slučajem radili po projektima koje su nam ostavili Boris Tadić, Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić, danas ne bismo imali ni auto-put kroz Grdeličku klisuru, ni istočni krak Koridora 10 ili bi se to što je urađeno urušilo za 10 dana - rekla je Mihajlovićeva.

Međutim, urušavanje kosina kroz Grdeličku klisuru ne pominje, ali je naglasila da se više nikad neće desiti da se “jedan auto-put gradi 50 godina”, jer to znači da je država zatvorena u transportnom smislu.

Danas ljudi u Srbiji vide koliko i kako se radi i gradi, a rezultat toga je i Koridor 10, koji će služiti svim građanima, pa i Tadiću, Iliću i Mrkonjiću - rekla je ministarka.

A svoje viđenje ima i Boris Tadić koji je u vreme kad se krenulo sa izgradnjom bio predsednik Srbije.

Zapravo jedino što su uradili (sadašnja vlast, prim. aut.) je samo tehničko ispunjavanje ugovornih obaveza iz vremena naše vlasti - napisao je Tadić na Twiteru.

Vučić besprizorno laže građane ne samo kako je krak Koridora 10 koji sutra otvara rezultat njegove vlasti, nego da je to i rezultat o kom su drugi mogli samo da sanjaju. A zapravo jedino što su uradili je samo tehničko ispunjavanje ugovornih obaveza iz vremena naše vlasti.

Podsetimo, nakon brojnih kašnjenja i probijanja rokova, konačno je pušten u saobraćaj i istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.