Koha ditore: Keti zvala Tadića da pusti preduzetnika sa KiM preko prelaza

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Keti zvala Tadića da pusti preduzetnika sa KiM preko prelaza

Prištinski portal Koha.net preneo je da je grupi privrednika sa Kosova i Metohije danas omogućeno da uđu na teritoriju centralne Srbije tek posle intervencije visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton kod predsednika Srbije Borisa Tadića.

U kabinetu predsednika Srbije demantovali su te tvrdnje i naveli da Tadić nije razgovarao sa Ketrin Ešton o tom slučaju.

Prištinski portal objavio je da grupi privrednika sa Kosmeta, predvođenih predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Alijanse kosovskih preduzetnika Agimom Šahinijem, nije bilo dopušteno da na prelazu Bela zemlja uđu u Srbiju i nastave prema Preševu.

Portal, čiji su novinari pratili delegaciju privrednika, objavio je i da je delegacija obavestila kosovskog ministra za inostrane poslove Envera Hodžaja da im se ne dopušta prelazak, a da je Hodžaj o tome informisao Ketrin Ešton.

Posle njene intervencije delegaciji je dozvoljen ulazak u Srbiju, navodi Koha.net, a mediji su preneli i izjavu šefa delegacije Šahinija da Srbija ne sprovodi Sporazum o slobodi kretanja, koji je sa Prištinom dogovoren 26. decembra.

Privrednici sa Kosova su planirali da zajedno sa preduzetnicima iz preševske doline organizuju nedelju preduzetništva u Preševu, objavio je portal.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.