Jovanović: Srbija bira između Tadića i mene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Srbija bira između Tadića i mene

BEOGRAD -

Predsednički kandidat pokreta Preokret Čedomir Jovanović izjavio je da je njegova obaveza da uđe u političku borbu sa Borisom Tadićem, zbog načina na koji je vodio zemlju, mesta do koga je doveo i želje da dalje tako nastavi.

"Moja pobeda nije u ratu do istrebljenja sa Tadićem, ali je moja obaveza da uđem u političku borbu sa njim, zbog načina na koji je vodio zemlju, mesta do koga je doveo i želje da dalje tako nastavi. Zato je ovo izbor između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tadića i mene, a ne lažna dilema u nijansama između Tadića i (Tomislava) Nikolića, koji pokušava da bude njegova kopija", kazao je Jovanović za list "Danas".

"Moj cilj je svaki čovek, ne samo birači stranaka naše koalicije, nego i razočarani i apatični, oni koji su dva puta poverovali Tadiću, glasači koji su podržavali DS po inerciji i tradiciji, ali sada vide da ta stranka ima malo veze sa onom koju sam, zajedno s drugima, nekada gradio i doveo do pobede nad Miloševićem", naveo je on.

Jovanović je rekao da se kandiduje sa šefa države jer je predsednik simbol svojih građana i u Srbiji treba da bude orijentir.

Predsednički kandidat pokreta Preokret ističe da je njegov cilj da pobedi politiku koja je od Srbije napravila zemlju u kojoj je "juče" bolje nego "sutra".

"Biće mnogo kandidata, ali samo dve politike u prašumi istrošenih i prevaziđenih imena. Naša politika života, koju su hteli da unište još od marta 2003. i ona druga, antipolitika kandidata koji imaju bogate bilborde, ali su politički i vrednosno bez ikakvog sadržaja", smatra on.

Jovanović kaže da se kandidovao za predsednika da bi Srbiju podsetio "koliko je u prošlosti grešila i da bih je podsetio da je obavezna da uradi nešto više od konstatacije da je greška ostala za nama".

"Borim se u ovoj kampanji i za red u političkom životu. Bar na to imamo pravo. Ako su male plate ili ako nema posla, ako su male penzije, ako pratimo decu koja odavde idu zato što je život težak, onda makar imamo pravo na elementarni red koji će nam dati nadu da je ono što je pred nama bolje od ovog u čemu trenutno tavorimo", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.