Izabrati najbolje ljude, ne lobiste

Izvor: B92, 21.Okt.2012, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrati najbolje ljude, ne lobiste

Beograd -- Na Skupštini DS mora se pokazati jedinstvo oko vrednosti za koje se stranka zalaže, izjavio je kandidat za predsednika DS Branimir Kuzmanović.

On je naglasio da je u DS potrebno birati najbolje ljude, a ne najbolje lobiste.

Kuzmanović predlaže dogovor za bolju DS, kako bi se na pravi način iskoristilo znanje više od 100.000 članova stranke, na dobrobit građana Srbije, a ne pojedinaca.

To je suština i to je razlika u tim kampanjama, naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kuzmanović, objašnjavajući razliku između njegove i kampanja koje vode Boris Tadić i Dragan Đilas.

Kuzmanović je ocenio da su i Tadić i Đilas važne osobe za DS, ali da članstvo mora više odlučivati o politici stranke.

On je najavio da će na Skupštini DS predložiti deklaraciju kojom će se definisati način donošenja programa praktično definisanih politika.

U toj deklaraciji će, kako je precizirao, biti regulisano i ocenjivanje rada funkcionera i ministara putem Etičkog odbora stranke, predviđen neposredan izbor funkcionera i naglašena socijaldemokratska orijentacija DS.

Prema Kuzmanovićevoj oceni, u protekle četriri godine članstvo stranke nije toliko često pitano za mišljenje.

"Resorni odbori su davali dobre predloge, ali ti predlozi praktično definisanih politika DS nisu primenjivani kroz rad Vlade", ukazao je Kuzmanović.

Trebalo bi da imamo praktično definisane politike za svaku oblast društva, dodao je Kuzmanović, koje govore šta, na koji način i zbog čega želimo nešto da uradimo.

Kuzmanović smatra da su neposredni izbori najbolji način da se bira rukovodstvo DS, da je potrebna decentralizacija stranke i više žena u Predsedništvu DS.

U DS ne bi trebalo iz straha da se ćuti, napomenuo je Kuzmanović, već da se otvore diskusije o problemima u društvu i unutar stranke.

Upitan o šansama da bude izabran za novog predsednika DS, Kuzmanović je odgovorio da u u životu nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete.

"Jasno je da ljudi koji su okupljeni oko ove ideje žele bolju DS zarad građana Srbije, jer samo tako možemo doneti bolji život u Srbiju. Drugi način ne postoji", rekao je Kuzmanović.

On smatra da ideje koje predlaže moraju biti usvojene na predstojećoj Skupštini DS, kako se ne bi gubilo dragoceno vreme.

"To sebi ne smemo da dozvolimo. Zbog toga sam i odlučio da o tome govorim, a kandidatura je sredstvo da se o tome priča i unutar DS i u društvu", zaključio je Kuzmanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuzmanović: Izabrati najbolje, a ne lobiste

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2012

Na Skupštini DS mora se pokazati jedinstvo oko vrednosti za koje se stranka zalaže, izjavio je kandidat za predsednika DS Branimir Kuzmanović. On je naglasio da je u DS potrebno birati najbolje ljude, a ne najbolje lobiste...Ne odustaje od kandidature za predsednika Demokratske stranke: Branimir Kuzmanović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.