Investiranje u nauku investiranje u budućnost

Izvor: S media, 23.Maj.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investiranje u nauku investiranje u budućnost

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu da investicije u nauku i obrazovanje jesu investicija u ekonomski razvoj i budućnost, i da će Vlada Srbije zato u narednih pet godina u tu oblast uložiti 400 miliona evra.

Predsednik Tadić je, otvarajući konferenciju "Naučna zajednica i budućnost Srbije", istakao da je Srbija, prema oceni medjunarodnih institucija, "naučna zvezda u usponu", i da može nadoknaditi izgubljeno vreme u kome nije ulagala u razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nauke.

"Srbija koja zaostaje stvara probleme svojim gradjanima i okruženju, Srbija koja ne zaostaje i koja hvata korak, koja prednjači i biva u naučnom i tehnološkom smislu predvodnik u nekim oblastima jeste Srbija na dobrobit svojih gradjana, regiona i Evrope", izjavio je Tadić.



Nauka za budućnost


Na skupu "Naučna zajednica za budućnost Srbije", koji organizuje Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, koji će pkupiti više od 3.500 naučnika istraživača, privrednika, državnih zvaničnika i inostranih partnera, govoriće danas, kako je najavljeno, i predsednik Srbije Borisa Tadića.

Na skupu će govoriti i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Djelić, a potom i ministri za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić, za zdravstvo Tomica Milosavljević, za energetiku Petar Škundrić, za kulturu Nebojša Bradić i za poljoprivredu Saša Dragin. Na kraju će Djelić održati konferencija za novinare.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.