Demokratska stranka nacionalna institucija, nema cepanja

Izvor: Kurir, 17.Avg.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska stranka nacionalna institucija, nema cepanja

U Demokratskoj stranci analiziraju i utvrđuju odgovornost i krivicu za izborni poraz, sa tim nije bilo potrebno žuriti jer od DS sada ne zavisi sudbina zemlje, rekao Boris Tadić. Lider DS-a ne veruje u cepanje stranke, za koju kaže da je "nacionalna institucija, izuzetno bitna za budućnost Srbije"

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke (DS) Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tadić rekao je da se u toj stranci analiziraju i utvrđuju odgovornost i krivica za izborni poraz, da sa tim nije bilo potrebno žuriti jer od DS sada ne zavisi sudbina zemlje, kao i da ne veruje u cepanje DS, za koju kaže da je "nacionalna institucija, izuzetno bitna za budućnost Srbije".

"Ceo septembar će biti mesec analize izbornih rezultata i dešavanja u DS na stranačkim organima, a početkom meseca na Glavnom odboru će svako imati priliku da kaže svoj stav, da se utvrdi odgovornost, ali i krivica", rekao je Tadić..

Tadić je istakao da će tražiti da sednica Glavnog odbora DS, na kojoj će biti konačna analiza izbornog rezultata, bude potpuno otvorena za javnost, rekavši da građani Srbije treba da znaju šta se dešava u DS.

"Izborni poraz je nesumnjivo jak udarac na stranku, posle četiri godine značajnog udela u vlasti na svim nivoima i ostavio je uticaj na dešavanje u samoj stranci, koja se sada pregrupiše i priprema za snažnu i konstruktivnu opoziciju. Nije bilo potrebe za žurbom, jer od toga šta se dešava u DS-u nije zavisila sudbina zemlje niti egzistencija građana, plate i penzije. Sudbina zemlje i građana zavisi od stranaka koje su sada na vlasti i zato je trebalo sagledati šta će one uraditi u prethodnom periodu", rekao je lider DS.

Tadić je istakao da stranke u opoziciji nemaju takvu vrstu rokova, što ne znači da odluke treba sporo donositi, ali da je u ovom trenutku veoma važno pažljivo izmeriti - šta je i čija odgovornost, a drugo - čija je krivica.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Tadić: Ne verujem u cepanje stranke

Izvor: RTS, 17.Avg.2012

U Demokratskoj stranci analiziraju i utvrđuju odgovornost i krivicu za izborni poraz. Sa tim nije bilo potrebno žuriti jer od DS-a sada ne zavisi sudbina zemlje, rekao Boris Tadić. Lider DS-a ne veruje u cepanje stranke, za koju kaže da je "nacionalna institucija, izuzetno bitna za budućnost Srbije"....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.