Cane Subotić traži nazad pet miliona dolara koje je dao DS-u?!

Izvor: Press, 31.Jul.2013, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane Subotić traži nazad pet miliona dolara koje je dao DS-u?!

Subotić, koji se prekjuče vratio u Srbiju pošto su mu ukinuti poternica i pritvor, prema sopstvenom priznanju, osnovao je fond od pet milion dolara koje je dao "na raspolaganje" demokratama. Od tog novca, Ružici Đinđić je posle ubistva Đinđića u kešu isplatio nešto više od milion evra?! Biznismen navodi da je novac predao Đinđićevoj udovici "na lični zahtev" Borisa Tadića.
Advokat Radoslav Tadić, pravni zastupnik Stanka Subotića, kaže za Informer da je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da njegov klijent zatraži novac koji je dao.
- Nama je trenutno prioritet sudski postupak koji se vodi protiv gospodina Subotića. O tome kome je, kad i koliko novca dao ne postoji nikakav postupak, mada ne isključujem mogućnost da će moj klijent i o tome pričati tokom postupka. Sada samo od njega zavisi da li će se nešto dešavati u vezi s tim.
Subotić je ranije u obraćanju javnosti video linkom iz Ženeve rekao da je svojevremeno dao "malo više od milion evra Ružici Đinđić, od ukupno pet miliona dolara koje je stavio na raspolaganje DS".
- Kako njegov advokat ne znam detalje, niti se bavim time. Od njega samo zavisi da li će te pare tražiti nazad - kazao je Tadić.
Stanko Subotić je inače, iu istom obraćanju rekao da je u dogovoru sa Đinđićem 2002. godine osnovao fond za kampove za decu bez roditelja i sportske hale i da mu pet miliona dolara na raspolaganje. Navodno, pre podizanja optužnice, posetio ga je Dragan Šutanovac i poručio mu da je "Boris Tadić nezadovoljan".
Subotić je video linkom rekao tada da je osnovao taj fond sa pet miliona doalra, a na traženje Borisa Tadića isplatio je Ružici Đinđić 1.031.620 evra. Međutim, kako tvrdi, kad je isplatio poslednju sumu, tri meseca kasnije je podignuta optužnica protiv njega. Prethodno ga je posetio Šutanovac i rekao navodno da je Tadić razočaran jer ga Subotić "nije ispoštovao".
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Cane na sudu dokazuje nevinost

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013

Biznismen Stanko Subotić Cane stigao je u Srbiju, pošto mu je ukinuta poternica, potvrdio je za "Vesti" njegov advokat Radoslav Tadić...Specijalni sud početkom jula odlučio da se ovom biznismenu omogući odbrana sa slobode, ako uplati jemstvo od 538.000 evra, što je on učinio 19. jula upisavši...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.