Boris Tadić pozvan na saslušanje: Isplivale NOVE INFORMACIJE u vezi sa ubistvom gardista

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić pozvan na saslušanje: Isplivale NOVE INFORMACIJE u vezi sa ubistvom gardista

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić saslušan je po nalogu Tužilaštva u SBPOK u vezi sa ubistvom dvojice gardista Dražena Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 2004. godine u Topčideru.

Tadić, koji je u vreme ubistva gardista već bio predsednik Srbije i vrhovnih komadant, je pozvan da da izjavu povodom ovog slučaja oko koga su ispredane mnoge kontroverze godinama unazad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Naime, prema saznanjima, koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbije na saslušanju u tužilaštvu izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni.

Tadić, koji je u vreme ubistva gardista već bio predsednik Srbije i vrhovnih komadant, je pozvan da da izjavu povodom ovog slučaja oko koga su ispredane mnoge kontroverze godinama unazad.

Prema informacijama koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbij na saslušanju u tužilaštvu izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni.

- Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru! - rekao je tada sagovornik.

Upravo s obzirom na postojanje novih okolnosti u ovom slučaju, Tadić je i pozvan na saslušanje u SBPOK.

Uostalom, Tadić je i sam potvrdio da je pozvan da da izjavu povodom smrti gardista.

Nakon nekoliko godina medijskih najava konačno sam pozvan da dam izjavu povodom smrti gardista. Zanimljivo da sam u istom minutu kada sam završio saslušanje u SBPOK i pred tužiocem dobio pitanje Kurira koji je bio upućen i u razlog saslušanja, koji sam ja saznao tek na razgovoru.

Boris Tadić (@BorisTadic58) October 16, 2018

Podsetimo, i lider Narodne stranke Vuk Jeremić svojevremeno je dao izjavu u policiji u vezi sa zločinom, s obzirom na to da je pre vojnih zvaničnika, konkretno tadašnjeg načelnika Generalštaba Branimira Krge, znao da je u kasarni došlo do pogibije dvojice gardista.

Pratite nas i na instagramu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.