Tadić:Laž da je opozicija legalizovala kosovsku nezavisnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Laž da je opozicija legalizovala kosovsku nezavisnost

Brutalna i bestidna laž i politički kriminal kome nema granica je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je opozicija legalizovala i legitimizovala kosovsku nezavisnost, poručio je danas predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, koji je rekao da neće učestvovati u dijalogu sa onim koji ga vređa.

Tadić je na konferenciji za novinare rekao da su pitanje Međunarodnom sudu pravde o kosovskoj nezavisnosti formulisali najveći pravni eksperti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlji, a da su političari preuzeli odgovornost za taj postupak.

Međunarodni sud pravde je izbegao da odgovori na to pitanje, rekao je Tadić i predočio da, da je on potpisao Briselski sporazum, kao što je to uradila vlast Aleksandra Vučića, "gorela bi Srbija, kao što je gorelo Jarinje kada smo razgovarali o administrativnim prelazima".

Tadić je rekao da je u proteklom periodu razgovarao sa brojnim ambasadorima kojima je rekao da neće učestvovati u dijalogu dok Vučić vređa opoziciju.

Kad god neko govori o patriotizmu, neko krade. Najveća pljačka Srbije dogodila se devedesetih u vreme ratova, hiperinflacija... Danas sigurno neko od pripadnika vlasti krade od građana, a to će se saznati kada odu sa vlasti, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, vlast koja je došla posle 2000. godine nikada nije optužila bivše da su oni oterali policiju, vojsku i carinu Srbije sa Kosova.

Mi im nikada nismo rekli - izdajnici. Konstatovali smo realnost i pokušali da je rešavamo, svako na svoj način - i Zoran Đinđić, Zoran Živković, Vojislav Koštunica, Mirko Cvetković i ja, rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da su i njemu nudili 2004. godine da predstavnici srpskih stranaka budu deo vlasti na Kosovu na čelu sa Ramušem Haradinajem.

Saslušao sam ih, podsetio je Tadić i naglasio da nikada ne bi "kukavički, preko leđa nekog Marka Đurića", rekao šta da se čini.

Tadić je rekao da je vlast Aleksandra Vučića satkana od laži, zbog čega opozicija treba da se ujedini na sledećim izborima.

Treba da se ujedinimo kako bismo ovu vlast, koja pravi spomenike ludosti, skinuli sa vlasti. To je naše poslanje i naš zadatak, rekao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.