SRS: Tadić da dođe u parlament

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Tadić da dođe u parlament

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas da
je ta partija podnela zahtev predsedniku parlamenta Slavici Đukić Dejanović da odredi dan kada će predsednik Srbije Boris Tadić i članovi Vlade odgovarati na poslanička pitanja o aktuelnoj temi.
Šarović je na konferenciji za novinare rekao da je SRS predložila da tema te sednice bude definisanje politike Srbije prema sve učestalijim najavama izmene Dejtonskog sporazuma i otvorenim napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na ustavni položaj i status
Republike Srpske.
Uz tvrdnju da je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da je Republika Srpska genocidna tvorevina, Šarović je ocenio da je Tadić trebalo da na tu 'monstruoznu izjavu odreaguje mnogo ozbiljnije nego što je
reagovao'.
'Nedopustivo je da za predsednika Srbije tvrdnja da je Republika Srpska genocidna tvorevina bude validan I legitiman politički stav', rekao je Šarović.
On je izjavio da se Tadićevi politički stavovi često menjaju i zasnivaju na onome šta traže velike sile.
Tadić je upodobio svoj stav i kada je u pitanju Kosovo, rekao je Šarović.
On je izjavio da je predsednik Vlade Kosova Hašim Tači za Tadića nekada bio zločinac, a sada o njemu priča kao o premijeru.
Šarović je 'izrazio bojazan SRS' da će Tadićeva politika, pod uticajem Sjedinjenih Američkih Država i vodećih zemalja Evropske unije, 'dobiti neku novu notu i da će nakon izbora stav Jovanovića da je Republika Srpska genocidna postati zvaničan državni stav'.
Izvor : Fonet
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.