Vučić: Ove godine 160 miliona evra u RTB Bor, narednih godina dve milijarde

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ove godine 160 miliona evra u RTB Bor, narednih godina dve milijarde

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će kompanija Zijin ove godine uložiti 160 miliona evra u Rudarsko-topioničarski basen (RTB) u Boru, a da očekuje u narednih nekoliko godina ulaganje od dve milijarde evra.

Vučić je obraćajući se radnicima RTB kazao da bi Bor i Majdanpek izgledali mnogo drugačije da je pre 15 ili 20 godina pronadjeno rešenje za to preduzeće.

"Imam apsolutno povrenje u kinesko rukovodstvo, a oni imaju veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << poverenje u naše radnike. Vas 5.000 može da bude pokretač istočne Srbije", rekao je Vučić.

On je kazao da očekuje da će proizvodnja u RTB Bor biti uvećana višestruko i dodao da će Srbija uvek pomoći kineskim partnerima da pronadju "najbolji i najbrži razvojni put za opstanak i ostanak" srpskog naroda na istoku Srbije.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.