VESIĆ: Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 15:00

VESIĆ: Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da se širi ulica Pere Velimirovića na četiri trake, što će biti slučaj i sa Borskom, Save Maškovića i Crnotravskom.

Radnici zaposleni na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, koja bi trebalo da se završi na proleće, trenutno rade na izlivanju tramvajskih "baštica" koje će se nalaziti na sredini kolovoza, a sa svake strane biće po dve saobraćajne trake.

- Trenutno se radi potez od Ulice Pere Velimirovića u dužini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 1,8 kilometara, koji se završava skoro kod Košutnjaka. Kada bude gotov, biće to moderan bulevar sa biciklističkom stazom, kao i stazom za pešake - kaže Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, koji je juče obišao putare.

- Već smo počeli i sa projektovanjem za narednu fazu radova, od Košutnjaka do Mosta na Adi. Po završetku projektovanja raspisaćemo tender za izgradnju, za šta je Grad obezbedio sredstva. Nadamo se da ćemo do proleća 2022. godine "spojiti" Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla - naveo je Vesić.

Kazao je i da će tako sugrađani moći da izbegnu "usko grlo" u pravcu ulice Teodora Drajzera, jer će imati na raspolaganju četiri trake do ulice Pere Velimirovića.

- Radi se petlja prema auto-putu i kada sve bude kompletirano, biće omogućeno da se od Mosta na Adi, preko Bulevara patrijarha Pavla, ulica Pere Velimirovića, Borske, Crnotravske i Save Maškovića stigne do auto-puta, vozeći sve vreme ulicama sa četiri trake - naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, to je ravno izgradnji unutrašnje gradske obilaznice i mnogo će značiti građanima ovog dela grada, koji će za desetak minuta moći da stižu do Mosta na Adi ili auto-puta.

- Direkcija za građevinsko zemljište nastavlja da radi na projektu rekonstrukcije ulice Pere Velimirovića prema "Kapitol parku", kako bi se i građani Vidikovca u budućnosti služili ovim bulevarom - istakao je zamenik gradonačelnika.

Saobraćajnica koja se sada gradi koštaće više od 50 miliona evra. Potom bi trebalo da usledi gradnja tunela kroz Topčider, za šta je prema procenama potrebno 100 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.