Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2010, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U RTB stigao najveći bager za iskop raskrivke i rude

BOR  - Na površinskom kopu rudnika bakra Veliki Krivelj kod Bora, danas je dopremljen novi hidraulični bager vredan oko četiri miliona evra, kupljen kreditom republičkog Fonda za razvoj. Upravnik tog rudnika iz sastava Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" Vidoje Adamović, izjavio je da je reč o najvećem bageru firme "Komatsu", sa zapreminom kašike od 22 kubika.

"To je tri puta veća zapremina u odnosu na bagere >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje smo do sada koristili, a koji su stari tri i po decenije. Ovo je presudna godina za RTB po pitanju raskrivanja rudnih ležista u Boru i Majdanpeku i nastavak eksploatacije rude. Planiramo da ove godine u rudniku Veliki Krivelj uradimo raskrivku od 16 miliona tona i dođemo do rude koja sadrži 0,27 odsto bakra", rekao je Adamović.

Prema njegovim rečima, nabavka opreme i mehanizacije za rudarstvo u vrednosti od 25 miliona evra je deo biznis plana RTB-a za nastavak eksploatacije rudnika bakra u Boru i Majdanpeku. Adamović je podsetio da su iz Fonda za razvoj do sada u RTB Bor pristigla dva buldožera i 10 teških kamiona nosivosti 220 tona, kao i da se očekuje nabavka grejdera i bušilice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.