Remont parne sirene – sirena za uzbunu označava početak radnog vremena

Izvor: Bor030.net, 22.Sep.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remont parne sirene – sirena za uzbunu označava početak radnog vremena

Umesto parne sirene, na čiji zvuk su građani Bora navikli, u uobičajno vreme (u 6, 6.45, 7, 15 i 23 sata) oglašavaće se električna sirena, nalik onima za uzbunjivanje, saopšteno je iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Zbog remonta rudničke (parne) sirene i instalacija za paru, od 20. septembra u 15 časova, u Boru se u uobičajenim terminima pred početak smena oglašava električna sirena čiji je zvuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << sasvim drugačiji, nalik sirenama za uzbunjivanje i obaveštavanje građana.

Kako je za list “Kolektiv” rekao Boban Njagulović, rukovodilac energetike Topionice i rafinacije bakra, u tom trenutku jedino takve su mogle da se obezbede na tržištu i instaliraju kao rezervno rešenje umesto stare i dotrajale parne sirene.

“Dok ne završimo reparaciju parne sirene, instalacija i cevovoda za paru, i narednih dana će se oglašavati električna sirena”, istakao je Njagulović.

Prema pisanju “Kolekiv” električna sirena će se koristiti u narednom periodu kao alternativni izbor kada u sistemu ne postoje uslovi za rad parne sirene.

(Bor030 / Kolektiv)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.