Pregovara se sa kineskim investitorima o RTB-u

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pregovara se sa kineskim investitorima o RTB-u"

Razgovori o najboljem rešenju za Rudarsko-topioničarski basen Bor intenzivno se vode sa kineskim investitorima, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac.
"Nadamo se da ćemo imati dobre vesti o ishodu tih razgovora posle posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kini", rekao je Trivunac novinarima.
On je istakao da se očekuje za RTB slično rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao za Železaru Smederevo, čiju imovinu je kupila kineska kompanija Hestil.
RTB Bor je sredinom januara ove godine objavio poziv za podnošenje ponuda za konsultanta u postupku privlačenja strateškog partnera.
Strateški partner treba da unapredi poslovanje i dalji razvoj rudarstva i metalurgije u RTB-u realizacijom mera "Unapred pripremljenog plana reorganizacije" (UPPR), zajedničkim ulaganjem kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanjem jednog ili više preduzeća, kao i dokapitalizacijom.
Ta kompanija je ranije objavila tender za izbor profesionalnog menadžmenta, na koji ponude mogu da se dostave do 28. aprila.
Borski kombinat sprovodi UPPR kojim mu je država otpisala dug od oko milijardu evra. Preostali dug tog preduzeća od 300 miliona evra treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine gejs perioda.
Pogledaj vesti o: Bor,   Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.