Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije baruta

Izvor: RTS, 12.Avg.2017, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Bora pod kontrolom, nema opasnosti od eksplozije baruta

Požar u okolini sela Slatine i Oštrelja u opštini Bor nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je da magacin RTB-a Bor nije u opasnosti, a direktor RTB-a Blagoje Spaskovski kaže da u tom magacinu nema eksploziva.
Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Srbije uz pomoć ruskih helikoptera "opkolile" su požar na potezu između >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sela Slatine i Oštrelja gde na većoj površini gori borova šuma.

Požar nije ugašen, ali je vatra pod kontrolom, a gašenje se nastavlja danas.
Požar u selu Slatina kod Bora se gasi na 330 hektara listopadne šume. Na terenu je tridesetak vatrogasaca sa devet vozila ali im pomaže i helikopter MUP-a.
Nadležni ističu da nema bojazni da požar zahvati barutanu, skladište eksploziva koju u Oštrelju ima Rudarsko-topioničarski basen Bor.
To su potvrdili i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić, kao i direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.
"Tinja pomalo na kilometar i po - dva. Još jednom da ponovim - ovo nije fabrika eksploziva. Ovde su komponente za pravljenje eksploziva i one nisu eksplozivne, već mogu samo da se zapale i tinjaju polako. Opasnosti nema, sve je pod strogom kontrolom", naglasio je Spaskovski.
Pojedini mediji su javili da se vatra približava skladištu u kome se čuva eksploziv za potrebe RTB-a Bor, što je Spaskovski demantovao, ističući da nema nikakve opasnosti, jer u skladištu nema eksploziva.
Požar se danas pojavio i na Crnom Vrhu u opštini Bor.
Gori pet hektara šume, pa je jedan helikopter angažovan na tom terenu.
Na ovom području je izuzetno toplo, ima i vetra, pa svi priželjkuju najavljeno zahlađenje i kišu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spasovski: Požar u Boru pod kontrolom, u fabrici nema eksploziva

Izvor: Blic, 12.Avg.2017

Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je jutros Tanjugu da je požar, koji je izbio u okolini borskog sela Oštrelj, pod potpunom kontrolom i da nema opasnosti po magacin, u kome se nalaze elementi od kojih se pravi eksploziv..."Tinja pomalo na kilometar i po - dva odavde. Još jednom da ponovim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.