Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 09:16

Pet vagona s fosfornom kiselinom iskliznulo kod Majdanpeka, nema opasnosti

Pet vagona-cisterni s fosfornom kiselinom iskliznulo je na pruzi između Majdanpeka i Kaone, a povređenih nema niti opasnosti po stanovništvo i životnu okolinu, saopštilo je preduzeće "Srbija kargo".

Kako su dodali u saopštenju, do iskliznuća je došlo u 2:40h, na delu pruge Bor - Požarevac, između Majdanpeka i Кaone u tunelu Ujevac, iz sastava teretnog voza broj 52704.

Teretni voz, koji je u svom sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imao 12 vagona-cisterni, saobraćao je za Šabac, za potrebe kompanije Eliksir, navode iz "Srbija kargo".

Saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu. Na lice mesta izašla je zajednička železnička komisija, predstavnici Eliksira kao vlasnika vagona-cisterni i predstavnici vatrogasne jedinice, dodaje se u saopštenju.

Stručne službe, kako se ističe, rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen.

Operativna železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, kao i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima, navode iz "Srbija kargo".

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISKLIZNULI VAGONI SA KISELINOM Vatrogasci na licu mesta, obustavljen železnički saobraćaj

Izvor: Blic, 02.Maj.2021

Na delu pruge Bor - Požarevac, između Majdanpeka i Kaone, u tunelu Ujevac, rano jutros u 02.40 sati, iz sastava teretnog voza iskliznulo je pet vagon cisterni sa fosfornom kiselinom, saopštio je "Srbija kargo" a.d.

Nastavak na Blic...

Pet vagon cisterni sa fosfornom kiselinom iskliznulo iz šina kod Majdanpeka

Izvor: Beta, 02.Maj.2021

Na delu pruge Bor - Požarevac, u tunelu Ujevac kod Majdanpeka, rano jutros iskliznulo je sa šina pet vagon cisterni natovarenih fosfornom kiselinom, saopštilo je preduzeće Srbija Kargo.U udesu nije bilo povredjenih i nema nikakve opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, a saobraćaj na tom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.