Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U RUSKOJ ŠKOLI Pomahnitali učenik SEKIROM ranio šestoro đaka i ženu, pa pokušao samoubistvo (FOTO)

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji jutros je ranjeno šestoro dece i žena. Učenik devetog razreda napao je učenike sedmog razreda sekirom, a potom bacio molotovljev koktel ili zapaljenu bocu u školu koji je izazvao požar. Motiv napada nije poznat, a napadač je ubrzo uhapšen, potvrđeno je iz regionalne policije.

- Ranjeno je sedmoro osoba - šestoro dece i žena - kazao je ruskoj agenciji šef Regionalnog centra lekarsku pomoć u vanrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situacijama Burjatije Vjaćeslav Timkin.

Požar je ugašen, a 500 osoba je evakuisano iz škole. U samom požaru niko nije povređen, prenose ruski mediji. Sputnjik navodi da je povređena žena učiteljica u školi.

Istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sekirom delovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo, prenosi TASS. Krivična istraga protiv napadača je pokrenuta zbog, kako je navedeno u saopštenju policije, pokušaja ubistva dvoje ili više maloletnika.

- Prema istrazi, utvrđeno je da je napadač delovao samostalno. On je pritvoren i trenutno se nalazi u bolnici, pošto je pokušao samoubistvo - rekla je zvanična predstavnica Istražnih komiteta Rusije Svetlana Petrenko.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Tinejdžer sekirom ranio šest đaka, zapalio školu

Izvor: B92, 19.Jan.2018

Moskva -- Tinejdžer naoružan sekirom ranio je šestoro dece i jednu ženu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji, pre nego što je pokušao da se ubije..."Ranjeno je sedmoro ljudi: šestoro dece i žena", kazao je ruskoj agenciji šef Regionalnog centra lekarsku pomoć u vanrednim...

Nastavak na B92...

Rusija: Sekirom ranio šestoro đaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2018

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji jutros je ranjeno šestoro dece i žena, a istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sekirom delovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo, prenosi TASS..."Ranjeno je sedmoro dece: šestoro...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.