Izvor: RTS, 01.Avg.2021, 16:13

Bor, protest protiv izgradnje mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci

Meštani sela Zlot u borskoj opštini, sa predstavnicima drugih sela u tom kraju i uz podršku ekoloških organizacija, održali su protestni skup protiv pokušaja izgradnje mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci.
Građani su se okupili na protestu nezadovoljni, kako su istakli, pokušajem uništavanja prirodnih bogatstava na Zlotskoj reci.

Dodatni problem, navode, predstavlja i presušivanje izvora pijaće vode na tom području.
Od nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucija zahtevaju momentalno uklanjanje mehanizacije i ukidanje građevinske dozvole za gradnju mini-hidroelektrane, izlazak nezavisne vodne inspekcije na izvorište Zlotske reke i pokretanje procedure za njenu zaštitu kao prirodnog dobra od javnog značaja.
U slučaju da na ove zahteve ne bude odgovora u narednih deset dana, najavljen je nastavak protesta i njegova radikalizacija.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS: Protest protiv izgradnje mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci, u opštini Bor

Izvor: Beta, 01.Avg.2021

Meštani sela Zlot u opštini Bor, kao i predstavnici okolnih sela, protestvovali su danas protiv pokušaja izgradnje mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci, javio je RTS.Gradjani, koji su podržale ekološke organizacije  su, kako su istakli, "nezadovoljni pokušajem uništavanja prirodnih bogatstava...

Nastavak na Beta...

Održan protest “Za spas Zlotske reke”

Izvor: Bor030.net, 01.Avg.2021

Meštani Zlota i okolnih sela na teritoriji grada Bora i opštine Boljevac održali su danas protesni skup protiv izgradnje mini-hidroelektrana (MHE) na Zlotskoj reci. Građani su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo povodom pokušaja izgradnje MHE i uništavanja prirodnog bogatsva u Zlotu,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.