Međunarodni poziv za RTB Bor u prvom kvartalu sledeće godine

Izvor: RTS, 12.Okt.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Međunarodni poziv za RTB Bor u prvom kvartalu sledeće godine"

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će se krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.
Blagoje Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB-om Bor u narednih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseci završiti dubinsku analizu u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su – napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je Spaskovski.
Prema njegovim rečima, četiri firme – dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor sa rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.
Naglasio je da smatra da bez poznatog gazde nema ozbiljnosti u poslu.
"Drugačiji je pristup radnika, stručnjaka i svih zaposlenih kada se zna ko je vlasnik i zato se apsolutno slažem da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu", zaključio je Spaskovski.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni poziv za RTB sledeće godine

Izvor: Bor030.net, 12.Okt.2017

Međunarodni poziv za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor biće raspisan u prvom kvartalu sledeće godine, saopšteno je iz ove kompanije. Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski izjavio je da je za dalji razvoj kompanije neophodna promena vlasničke strukture. Izbor...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.