Komisija za zaštitu konkurencije odobrila kompaniji Zidjin preuzimanje udela u RTB Bor

Izvor: Beta, 30.Sep.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila kompaniji Zidjin preuzimanje udela u RTB Bor

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kineskoj kompaniji Zidjin preuzimanje udela u Rudarsko-topioničarkom basenu (RTB) Bor koji postaje strateški partner te komanije, saopštila je danas ova komisija.U obrazloženju komisije navedeno je da Zidjin nije do sada poslovao na tržištu Srbije, a očekuje se da će početkom sledeće godine preuzeti upravljanje nad RTB Bor.Kompanija Zidjin ponudila je na tenderu kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, uključujući obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta.Ugovor o strateškom partnerstvu Vlade Srbije i RTB Bor i kompanije Zidjin potpisan je 17. septembra tokom posete delegacije Srbije Kini.Ta kompanija dužna je da do kraja ove godine uplati 100 miliona dolara i da se obavezala da uplati 350 miliona, što će uglavnom otići na otplatu dugova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila kompaniji Zidjin preuzimanje udela u RTB Bor

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2018

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kineskoj kompaniji Zidjin preuzimanje udela u Rudarsko-topioničarkom basenu (RTB) Bor koji postaje strateški partner te komanije, saopštila je danas ova komisija...U obrazloženju komisije navedeno je da Zidjin nije do sada poslovao na tržištu Srbije,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.