Kineska kompanija Zijin zvanično preuzela RTB Bor

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Dec.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska kompanija Zijin zvanično preuzela RTB Bor

BOR - Kineska kompanija Zijin danas je zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i uplatila 350 miliona dolara.

Ugovor o pristupanju novog člana (Ugovor o preuzimanju) potpisali su u Beogradu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i stariji potpredsednik i izvršni direktor Zi Djina Džordž Fang.

Dogovoreno da se ubuduće borska kompanija zove Zijin Bor copper, a kasnije će biti pridobat i naziv Srbija.

Zijin >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je izabran za strateškog partnera jer je na tenderu ponudio kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta.

Kompanija Zijin jedan je od najvećih kineskih proizvodjača zlata, a druga po veličini u proizvodnji bakarne rude. U devet zemalja zapošljava 17.500 radnika, a prošle godine bila je na 22. poziciji najvrednijih rudarskih kompanija u svetu čije su akcije na berzi.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.