Izmešta se borski aerodrom zbog radova u okolini Bora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmešta se borski aerodrom zbog radova u okolini Bora

Borski aerodrom biće izmešten na drugu lokaciju zbog radova koje u okolini Bora sprovodi kanadska kompanija "Nevsun" (Rakita), koji istražuju nalazište bakra i zlata Čukari peku kod Bora, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

U planu je da aerodrom bude izmešten na tromeđi između Bora, Zaječara i Boljevca, da bude bolji i savremeniji i što je najvažnije, imaće regionalni značaj, rekao je Milikić, prenele su "Večernje novosti".

Kako je istakao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedna od ideja je da se formira zajednička turistička ponuda Timočke Krajine.

Borski aerodrom je jedina civilna vazdušna luka sa betonskom pistom uz aerodrome u Beogradu, Nišu i Vršcu.

Do sada nije korišćen za civilni, već samo za sportski saobraćaj.

Ubraja se među najbolje sportske aerodrome u jugoistočnoj Evropi.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanađani traže zlato kod Bora: Izmešta se aerodrom

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018

Borski aerodrom biće izmešten na drugu lokaciju zbog radova koje u okolini Bora sprovodi kanadska kompanija "Nevsun" (Rakita), koji istražuju nalazište bakra i zlata Čukari peku kod Bora..Foto: AP Photo..To je izjavio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić...U planu je da aerodrom bude izmešten...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.