Dečak propao kroz rudarsku jamu u Boru duboku 300 metara: Prebačen u Tiršovu, lekari mu se bore za život

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak propao kroz rudarsku jamu u Boru duboku 300 metara: Prebačen u Tiršovu, lekari mu se bore za život

Devetogodišnji dečak upao je danas u jamu napuštenog borskog površinskog kopa, odakle je izvučen posle dva sata. 

Dečak je upao u jamu, duboku oko 300 metara, oko 16 časova, a njega su izvukli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice. Kako prenose "Večernje novosti", dečak je prebačen u borsku bolnicu, a potom i na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Spasioci su stigli do dečaka, koji je bio u svesnom stanju, ali sa brojnim povredama i sa znacima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hipotermije.

Jedan od spasilaca je rekao da su sa koritom za spasavanje počeli da se spuštaju u provaliju. Dete su smestili u korito i potom su započeli akciju izvlačenja.

Dečak je, kako se navodi, odmah prebačen u Opštu bolnicu u Boru gde su mu konstatovane povrede lobanje i hipotermije, nakon čega je hitno upućen u Beograd na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Očevici navode da se dečak igrao sa drugovima na obodu starog, napuštenog površinskog kopa, koji je potpuno neobezbeđen.

Ovo nije prvi put da se ovekve nesreće dešavaju, a zabeleženo je i da su dva lica, u poslednjih pet godina, nastradala nakon pada u napušteni površinski kop rudnika bakra u Boru, navode "Novosti".
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasen dečak koji je upao u jamu, prevezen u Tiršovu

Izvor: B92, 05.Jan.2019

Devetogodišnji dečak upao je u jamu napuštenog borskog površinskog kopa, odakle je izvučen posle dva sata. Kako prenose "Večernje novosti", dečak je prebačen u borsku bolnicu, a potom i na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.