Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Srbiji milijarda evra iz predpristupnih fondova EU

BOR - Ministar finansija i funkcioner Demokratske stranke Mirko Cvetković izjavio je da će Srbija posle potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), iz predpristupnih fondova EU u narednom periodu dobiti milijardu evra.

"Taj novac biće upotrebljen za razvoj ruranlih područja, rešavanje ekoloških problema i projekte iz oblasti obrazovanja", rekao je Cvetković .

Ministar Cvetković je dodao da je potpisivanje SSP "impuls" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << domaćim firmama da povećaju proizvodnju, kao i signal stranim investitorima da svoj kapital ulažu u Srbiju.

"Mogućnost povoljnijih uslova za izvoz doprineće da srpske firme povećaju proizvodnju, a time i zaposle nove radnike, jer će njihovi artikli bez carina biti plasirani na evropsko tržište od 500 miliona stanovnika", rekao je Cvetković.

On je istakao i da će potpisivanje sporazuma doprineti većoj konkurentnosti, snižavanju cena, smanjenu inflacije i rasta bruto nacionalnog dohotka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dragin: SSP otvara fondove Evropske unije

Izvor: Press, 04.Maj.2008, 18:37

Funkcioner Demokratske stranke (DS) i Ministar za zaštitu životne sredine Sasa Dragin izjavio je danas u Pirotu da je srećan što je Srbija potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju jer taj sporazum pruža mnoge pogodnosti..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.