Antić najavio zaključivanje ugovora za RTB Bor: Do kraja godine 350 miliona evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić najavio zaključivanje ugovora za RTB Bor: Do kraja godine 350 miliona evra

Kinezi će preuzeti operativno upravljanje nad kompanijom i krenuti u investicioni program

Do kraja ove godine očekuje se zaključivanje ugovora za RTB Bor i uplata svih 350 miliona evra za dokapitalizaciju od strane kineskog partnera, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Pročitajte i:

Antić je za TV Prva podsetio da je na strateškom partnerstvu za RTB Bor dugo rađeno, da je na međunarodnom tenderu pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kineska kompanija Ziđin te da je tokom posete srpske delegacije Kini potpisan ugovor o strateškom partnerstvu.

- Sada, u skladu sa tim ugovorom postoji neka dinamika. Do kraja godine očekujemo zaključenje tog ugovora, odnosno uplatu minimum 100 miliona evra, mi očekujemo svih 350 miliona dokapitalizacije od strane Ziđina - rekao je Antić.

Objašnjava da će prema utvrđenom dogovoru, Kinezi preuzeti operativno upravljanje nad kompanijom RTB Bor i krenuti u investicioni program.

- Očekujemo da će rezultati biti izuzetno brzi uzimajući u obzir da je njihov investicioni plan izuzetno ambiciozan, da je njihov biznis plan veoma dobar - navodi Antić.

Vučić na Svetskom ekonomskom forumu: Sastanci sa kineskim premijerom i norveškim ministrom (FOTO)

Kaže da će sledeća godina doneti vidljive pomake u RTB-u i da se očekuje da će 2020. godine i 2021. proizvodnja u RTB-u biti duplirana u odnosu na današnje cifre.

Sigurnost svih 5.000 radnih mesta, nove investicije, nova infrastruktura, navodi Antić, daju sigurnost i stabilnost za čitavu istočnu Srbiju.

Govoreći o poseti srpske delegacije Kini, čije je deo bio i on, kaže da su imali sastanke sa dve banke i 18 velikih kineskih kompanija, od kojih je desetak sa liste 500 najvećih svetskih kompanija.

- Paralelno s tim potpisali smo ugovor o izgradnji industrijskog parka u Borči, dogovorili nastavak i jačanje političke saradnje sa kineskim državnim vrhom i posetu predsednika Vučića dogodine Kini i dolazak predsednika Sija u Srbiju - kaže Antić.

Vučić na letnjem Davosu: Dolazak Sija u Srbiju - signal investitorima

Za njega su, kaže, "snažne poruke prijateljstva koje dolaze sa kineske strane" najjači utisak posete srpske delegacije Kini.

- Duboko verujem da su nakon ove posete, naši politički odnosi na najvišem istorijskom nivou, a da će rezultat svega biti da će se promeniti ekonomska slika Srbije i da će Srbija osetiti velike benefite - rekao je Antić.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.