Vulinov PS Kariću: Tajkuni neće vladati Srbijom

Izvor: Mondo, 30.Dec.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulinov PS Kariću: Tajkuni neće vladati Srbijom

Srbija iz koje je Bogoljub Karić otišao nije ista kao Srbija u koju se vratio, i njom više nikada neće vladati tajkuni, ocenio je danas Pokret socijalista.

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić Aleksandar Vulin

  Ta stranka je u saopštenju optužila vlasnika BK grupe i lidera pokreta Snaga Srbije da se "bogatio dok je Srbija siromašila".

"Na čelo Srbije se dolazi izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a ne novcem, metodom kojom je Karić naučio da se bavi politikom. Zato neka svoje lekcije sačuva za sebe i za tajkune koji su upropastili 'Budimku' i 'Servo Mihalj', a mi smo i bez njega stvorili bolju Srbiju, i svaki dan je činimo uspešnijom, a građane Srbije zapošljavamo", piše u saopštenju.

PS, na čijem je čelu ministar za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, naveo je da je Srbija postala "normalna i uređena zemlja zato što tajkuni poput Karića više ne odlučuju o njoj".

"Ne znamo od kada je on postao onaj koji određuje šta je normalno, ali treba da zna da nije normalno da traži od izvršne vlasti da odlučuje o onom o čemu mogu da odluče samo pravosudni organi", stoji u saopštenju.

Karić sleteo u Beograd: Suze, skandiranje i...

Pokret socijalista je pozvao Karića da "slobodno ide na izbore", navodeći da "građani Srbije u izborima ne čine greške kao što tužilaštva umeju da pogreše".

Lider Pokreta snaga Srbije i vlasnik BK grupe Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju posle 11 godina, pošto je obustavljena istraga protiv njega i ukinuta međunarodna poternica.

Karić je novinarima na Aerodromu rekao da nema nameru da se bavi politikom, ni da bude deo vlasti, već "sluga" koji će im pomoći da zaposle građane Srbije.

On je kazao da nema nameru da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da je siguran da nema konkurenciju i da bi mogao da "zauzme taj kanabe".

O imovini koja mu je oduzeta, rekao je da neće tražiti ništa, ali da očekuje da vlast, ako je "normalna", to pitanje reši u skladu s međunarodnim rezolucijama.

"Ja ne tražim ništa, ali očekujem da vlast bude revnosna i poštuje pravila EU i obešteti oštećene. Meni ne treba ništa, napravio sam 15 Mobtela van Srbije", rekao je Karić.

Viši sud u Beogradu naredio je 26. decembra povlačenje poternice koja je bila raspisana za vlasnikom BK grupe Bogoljubom Karićem.

U ponedeljak je i Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu kojom je obustavljena istraga protiv Bogoljuba Karića i još četvoro osumnjičenih za zloupotrebu položaja u preduzeću "Mobtel".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.