Malovićeva: Karić nek priča na sudu

Izvor: B92, 09.Avg.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva: Karić nek priča na sudu

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović, povodom zahteva Bogoljuba Karića za sastanak u Ministarstvu, izjavila da sve što on ima da kaže treba da učini na sudu.

Ona je njegov predlog za razgovor nazvala neprihvatljivim, a rekla je i da je motivisan načinom postupanja koji je praktikovao dok je gradio svoju imperiju.

"Dokle god sam ministarka pravde neću dozvoliti da se niko, dakle ni Bogoljub Karić, meša u sudski spor, niti da bilo ko van sudske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti razgovara sa ljudima sa poternice", rekla je Malovićeva.

Ona je rekla da sve što ima da kaže gospodin Karić može reći na sudu u fer i objektivnom postupku koji će zasigurno imati, jer je srpsko pravosuđe nakon sprovedene reforme apsolutno kadrovski i profesionalno, po najvišim standardima, spremno da utvrdi istinu i donese nepristrasnu presudu.

Ministarka pravde je rekla na to da je sud pravo mesto gde Karić i svi oni koji se oglašavaju u medijima u vezi sa krivičnim delom, a za kojima postoje međunarodne poternice, treba da iznesu svoju odbranu.

Bivši vlasnik "Mobtela" Bogoljub Karić je u intervjuu "Politici" negirao optužbe za malverzacije u poslovanju. On tvrdi da je žrtva zavere i predlaže razgovor sa Ministarstvom pravde.

Karićeve firme pod istragom

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da se vodi finansijska istraga o poslovanju firmi čiji je vlasnik Bogoljub Karić.

"Mislim da se finansijska istraga već vodi", rekao je Radisavljević na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje da li se istražuju finansijski tokovi Karićevih kompanija.

Radisavljević je rekao i da nije čitao intervju koji je Karić dao beogradskom listu "Politika", ali da smatra da je "bolje da je došao u zemlju i da se pojavio pred sudom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.