Izvor: Njuz.net, 08.Feb.2022, 15:40

Bogoljub Karić menja godinu rođenja da bi dobio 100 evra od države

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 8. februar, 2022, (Njuz) – Biznismen Bogoljub Karić podneo je danas nadležnim organima zahtev za promenu godine rođenja da bi, kako je naveo, mogao da dobije pomoć u iznosu od 100 evra od države.
Karić je objasnio da se na taj korak odlučio jer ne želi da prima penziju i bude na teretu države.
– Ja ovaj zahtev nisam podneo samo zbog sebe, već zbog svih ljudi koji se osećaju sposobno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << prime pomoć od 100 evra, ali ih godina rođenja u tome onemogućava. Smatram da nije u redu da me zbog godišta smatraju starim za primanje pomoći i da zbog toga budem na teretu budžeta Republike Srbije, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Fonda zdravstvenog osiguranja – istakao je Karić.
– Koliko mi godine nisu važne najbolje ilustruje to što u zahtevu nisam naveo koje godište želim da budem, sve dok mi nova godina rođenja omogućava da imam između 16 i 30 godina. Odgovorno tvrdim da sam pshički na nivou šesnaestogodišnjaka, dok fizički mogu da prođem i kao neko daleko mlađi jer nemam čak ni brkove – izjavio je on za Njuz.
Bogoljub Karić je dodao kako ima ideju da učini nešto i za svoju porodicu čime bi demantovao tvrdnje pojedinaca da misli samo na sebe.
– Razmišljam da, nakon primanja pomoći, podnesem zahtev da mi se kao godina rođenja upiše 2022. i da se vodim kao prvo dete, jer bi time moja porodica ostvarila pravo na 300.000 dinara koje država dodeljuje – rekao je on.
Soko Sokolović
Ideja: Danko Kardović
The post Bogoljub Karić menja godinu rođenja da bi dobio 100 evra od države appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.