Srbija uvela sistemsko uništavanje preduzetništva

Blog: Peđina beležnica, 06.Dec.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uvela sistemsko uništavanje preduzetništva

Izvor: https://pedja.supurovic.net/srbija-uvela-sistemsko-unistavanje-preduzetnistva

Danas (6. decembar 2019.) je Skupština Srbije usvojila novi Zakon o porezu na dohodak građana kojim se započinje proces uništenja preduzetništva.
Suštinske izmene su napravljene na lobiranje nekoliko velikih IT firmi koje su se ovim zakonom rešile konkurencije malih firmi i ujedno izmanipulisale tržište rada. Naglo će porasti broj nezaposlenih i to će im omogućiti da kroz prostu primenu ucena da dobiju kvalitetne radnike za mnogo manje plate nego do sada. Zarade mladih manje iskusnih će zbog toga biti još manje ako uopšte i budu mogli da se zaposle pored velikog broja iskusnih radnika.
Nažalost, uski interesi nekoliko velikih IT firmi će ozbiljno dovesti u pitanje opstanak oko 250.000 […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Seku prste zbog bezakonja Ponovo država Srbija pravi nelojalnu konkurenciju na IT tržištu Država Srbija ne daje pet para za privatnost građana

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.