Izvor: Beta, 21.Dec.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi u nedelju širom Srbije

Akcija besplatnih preventivnih pregleda nastaviće se u nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova, domova zdravlja, opštih bolnica, kliničko-bolničkih i kliničkih centara širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.Tom prilikom, svi gradjani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološke preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG kao i tumor markere.Kako je navedeno u saopštenju, u prethodnih šesnaest dana akcije preventivnih pregleda, skoro 350.000 gradjana Srbije obavilo je preglede a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.Ministarstvo zdravlja pozvalo je gradjane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje, a lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u njoj, biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja www.zdravlje.gov.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U više od 200 zdravstvenih ustanova: Ultrazvuk stomaka, tumor markeri bez uputa i knjižice

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2019, 11:30

U više od 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije građani danas mogu da obave besplatne preventivne preglede bez uputa lekara i overene zdravstvene knjizice U više od 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije građani danas mogu da obave besplatne preventivne preglede bez uputa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.