Besplatni preventivni pregledi širom Srbije

Izvor: RTS, 25.Mar.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije

U stotinu zdravstvenih ustanova u zemlji od 8.00 građani mogu besplatno da obave preventivne ginekološke preglede, preglede mladeža i ultrazvučni pregled stomaka. U KCS je za manje od dva časa pregledano više od 100 pacijenata.
Mogu se pregledati i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje. Pregledi se mogu obaviti do 16 časova, a ako bude pacijenata radiće se i duže.

U okviru sedme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akcije pregleda je za manje od dva časa na Dermatovenerološkoj klinici Kliničkog centra u Beogradu pregledano stotinak pacijenata, rekao je direktor KCS profesor Milika Ašanin.
Kako je naveo, prvi put se besplatno i preventivno pregledaju mladeži, što je još jedan od načina da Ministarstvo zdravlja razvije svoju akciju i temu "Rak je izlečiv".
Stevan Božinović iz Vrčina naveo je da je jutros obavešten o akciji, te da je, s obzirom da ima "izraslinu koja mu smeta pri brijanju" odlučio danas da proveri o čemu se radi.
"Hvala Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru, vidim da ljudi ovde ne čekaju dugo, a u mogućnosti su da reše svoje probleme", rekao je Božinović.
Jovanka Đokić sa Vračara navela je da ima problema sa mladežima, te da ih je kontrolisala pre dve godine kada je slična akcija održana na Trgu Republike.
"Danas su mi rekli da ću morati da se javim ponovo. Akcija je prava stvar, trebalo bi da ih ima više za sve slučajeve", istakla je Đokićeva.
Ovo je sedma akcija besplatnih preventivnih pregleda, a do sada je pregledano 120.000 građana i hiljade njih upućeni su na dalju dijagnostiku.
Veliko interesovanje u Kragujevcu
Pacijenti u Kragujevcu mogu da urade ulrazvuk abdomena, hirurške i internističke preglede, pregled mladeža, dok će se ginekološki pregledi, obavljati u Dispanzeru za žene.

Od ranog jutra u Klničkom centru su lekari različitih specijalnosti i medicinsko osoblje, koji čine sve da pomognu pacijentima da što pre dođu na red i obave željeni pregled.
Kao i ranijih puta, interesovanje građana je veliko.
Ovakva vrsta pregleda, kažu, mnogo im znači.
Gužve su ispred svih ambulanti, a prvi put se organizuju pregledi mladeža, kao prevencija melanoma.
Klinički centar u Kragujevcu u akciji učestvuje od samog početka i do sada je pregledano oko 5.000 pacijenata.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Besplatni preventivni pregledi širom Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2018

U stotinu zdravstvenih ustanova u zemlji od 8.00 nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda...Građani mogu da obave besplatne preventivne ginekološke preglede, preglede mladeža i ultrazvučni pregled stomaka...Mogu se pregledati i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje...Direktor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.