Besplatne zdravstvene akcije za sve Novosađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne zdravstvene akcije za sve Novosađane

Dom zdravlja "Novi Sad", uz podršku Gradske uprave za zdravstvo, četiri godine zaredom, sprovodi besplatne akcije za građane pod nazivom "Reaguj danas za zdravije sutra".

U mesnoj zajednici "Vera Pavlović", održana je akcija u cilju otkrivanja i kontrole faktora rizika i stanja koji čine osnovu prevencije tipa 2 šećerne bolesti, kao i otkrivanja ranih simptoma i postavljanja rane dijagnoze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Svaka od ovih akcija sastoji se od više segmenta. Jedna je prezentacija o faktorima rizika i kako ih preventirati, zatim to je vrsta pregleda naših građana koji uključuju merenje visine, težine, obima struka, izračunavanje bodi masti indeksa, kao i određivanje šećera u krvi i krvnog pritiska i posle toga popunjavanje upitnika procene rizika za nastanak Dijabetes Menitusa za narednih deset godina i individualni razgovori sa lekarem", kaže Prim. dr Tatjana Egić iz Doma Zdravlja Novi Sad.

Prema rečima doktorke Egić rezultati su zadovoljavajući što se odziva građana tiče, međutim faktori rizika su u velikom broju zastupljeni.

"Pre svega gojaznost, povećan obim struka, fizička neaktivnost, povišen krvni pritisak, tako da veoma je bitno da kada naši sugrađani dobiju odgovarajući savet od lekara, to kasnije i primene u svojoj kući i u svom životu, odnosno promene te svoje životne navike", dodaje Egić.

Akcija "Reaguj danas za zdravije sutra", biće realizovana i narednih dana. Svi zainteresovani preglede mogu obaviti sutra u Javno komunalnom preduzeću "Tržnica", a u sredu u Muzičkoj školi "Josip Slavenski", od 8 do 10 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.