Preminuo radnik na kojeg se srušio zid u centru Beograda

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo radnik na kojeg se srušio zid u centru Beograda

Jedna osoba je preminula od posledica povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu, potvrđeno je u Hitnoj pomoći. Telo stradalog radnika izvučeno je četiri sata nakon tragedije.

Na gradilištu se obrušio zid nekadašenjg objekta ambasade SAD i prema rečima radnika, zatrpao jednog njihovog kolegu koji je podlegao povredama. Telo radnika izvučeno je nešto pre 13 časova.

Kako su za N1 rekli građani >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji su bili svedoci nesreće,u trenutku rušenja zida u blizini su se nalazila trojica radnika od kojih je jedan završio pod ruševinama i, nažalost, preminuo.

Na mesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija, i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcijska služba, poštovao sve propise.

Naveo je i da se na radnika obrušio zid nekadašnjeg objekta ambasade SAD.

Izvor: N1

Radojičić: Životi važniji od gradilišta

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izrazio je saučešće porodici radnika koji je poginuo na gradilištu u centru grada, gde se

nekada nalazila američka ambasada, i izjavio da je Beograd veliko gradilište, ali da su ljudski životi važniji od toga.

"Daćemo sve od sebe da bismo saznali ko je napravio grešku i kako se ovakve stvari više ne bi događale", rekao je Radojičić novinarima na mestu nesreće.

Izvor: N1

Podsetimo, na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yossi Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Predstavnik ove kompanije u Beogradu je KMR Development.

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice", navodi se u saopštenju KMR Development.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nesreća na gradilištu u centru Beograda, DVOJE ZATRPANO

Izvor: Blic, 29.Avg.2018

Na gradilištu u Sarajevskoj ulici, u samom centru Beograda, srušio se zid i zatrpao dvoje ljudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.