Žar u hodniku zapalio zgradu na Dedinju

Izvor: Politika, 17.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žar u hodniku zapalio zgradu na Dedinju

Krov i tavan dvospratnice na Dedinju izgoreli nepažnjom stanara

Krov i tavan dvospratnice u Ulici ledi Pedžet 5 na Dedinju izgoreli su juče oko podneva. U požaru nije bilo povređenih ali je pričinjena materijalna šteta. Vatru je izazvao žar koji je Radojica Đurđevac (65) ostavio na stepeništu ispred svog stana na prvom spratu. On se ove zime grejao ložeći peć na drva, a žar je svakodnevno iznosio u hodnik.

– Mislio sam da je pepeo zagašen, odložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sam ga ispred vrata i otišao u grad. Vratio sam se nakon tri sata kada je vatra već progutala krov i potkrovlje – rekao je Đurđevac dok je sa vatrogascima raščišćavao vodu.

U hodniku se, osim nekoliko stolica, nalazio i drveni ormar sa flašama, jedan sanduk, a nedaleko od njih ležali su i svežnjevi starih novina. Sumnja se da su ove stvari brzo planule u dodiru sa bačenim žarom, a vatra se preko njih lako „popela” na tavan.

Plamen koji je probio krov primetile su komšije, a nekoliko suseda dotrčalo je sa kofama vode. Videvši da ne mogu da savladaju vatru, oni su pozvali vatrogasce. Jedno vatrogasno vozilo sa pet članova ekipe ubrzo je stiglo, a požar je lokalizovan u roku od 15 minuta. Kuća, kako saznajemo, nije osigurana ali Đurđevčev dom nije izgoreo budući da su vrata stana „izdržala” nalet vatrene stihije.

M. L.

[objavljeno: 17/02/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.