ŽURKA NA ROLERIMA NA TRGU Beogradska rolerijada okupila stotine učesnika svih generacija (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Sep.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽURKA NA ROLERIMA NA TRGU Beogradska rolerijada okupila stotine učesnika svih generacija (FOTO, VIDEO)

Jubilarna 20. Beogradska rolerijada otvorena je danas trkama najmlađih Beograđana na Trgu republike, a pored rolera učesnici se takmiče i na trotinetima, biciklima sa i bez pedala, skejtbordu, hoverbordu, segveju. Zato je cela manifestacija i nazvana Rolerijada plus.

Roler trke počele su od 11.30 sati u porodičnoj zoni na Trgu republike, a slede trke na triciklima u 12.30 i pola sata kasnije na biciklima bez pedala.

- Bilo mi je baš zabavno. Vozim rolere već tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, a prvi put učestvujem na Rolerijadi - kaže Iva Drujić (9) koja se takmičila u trkama dece uzrasta od sedam do devet godina u porodičnoj zoni.

Na Rolerijadu je došla s mamom.

- Divan je dan za druženje. Deca uživaju, a i mi sa njima - dodaje mama Milena.

Beograđanka D. N. došla je da bodri svoje dve devojčice i kaže da bi ovakva manifestacija trebalo češće da se organizuje.

- Treću godinu zaredom smo ovde i odlično se provodimo - dodaje ona.

Najbrži u dečjim trkama u porodičnoj zoni bili su Ivan i Vanja Kukolj.

Više desetina takmičara starijih od 16 godina ogledalo se u brzinskoj vožnji kojima je start bio na Terazijama.

Ivan Milovanović iz Zemuna, dok se njegov sin Pavle (10) priprema za trku na biciklima od 13 sati, priča da često porodično voze dvotočkaše na keju. Pavle dodaje da "ima malu tremu", a da mu se najviše dopao "Točak sreće" na Trgu.

Za to vreme, u Vasinoj ulici je u toku je bio meč u inlajn hokeju u kojem su se takmičila deca od 11 i 12 godina.

Dragan Komazec, predsednik i trener jedinog inlajn hokej kluba "Orlovi" objašnjava zašto je ovaj sport sve popularniji kod nas.

- Hokej na ledu je sport popularan u ekonomski razvijenijim zemljama, dok inlajn može da se igra na ulici, na parketu, na posebnoj podlozi i zbog toga nam je pristupačniji. Bitno da bude što više ovakvih, sportskih događaja, jer deca u Srbiji imaju mnogo potencijala, ovo je svakako zdravije od rijaliti programa i telefona - kaže Komazec.

Vozači bicikala sa četiri točka takmičili su se od 13.35, a od 14 sati voze se trotineti.

Usledile su i slalom vožnje. Posebna atrakcija tokom ovih trka bio je Milan Mijatović koji je predstavio elektromonocikl koji je na takmičenje došao sa ćerkom Minom, "prvim mladim vozačem elektromonocikla" kojoj je bilo potrebno svega dve nedelje da savlada vožnju na ovoj neobičnoj napravi.

Najbolji i najbrži na hoverbordu pokazaće veštine od 16.15 sati. Nakon svakog od takmičenja je proglašenje pobednika.

Za jubilarnu 20. Rolerijadu plus bio je organizovan i defile pobednika kroz centar grada. Tokom Rolerijade saobraćaj u centru grada je izmenjen. Osim trka biće organizovan i koncert, kao i dens šou i fitnes fest. Na trgu je i "kutak za decu".

U zabavnoj zoni 1, na velikoj Noizz bini na Trgu republike, od podne do 18 sati smenjivaće se najboljih plesači iz Srbije, a dva sata kasnije na istoj bini sledi tinejdž rokenroler žurka, a nastupaće Masterblastersi i Džoni Ranković sa bendom "Čurlijans". Provod će uveličati roker Žika Jelić iz "Yu grupe", a nakon njega sledi di-džej Aleks Ajs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.