Vesić: Nastavnici fizičkog će držati besplatne škole sportova za decu

Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Nastavnici fizičkog će držati besplatne škole sportova za decu

Termin od 19 do 21 časa, u svim školskim dvoranama, trebalo bi da bude rezervisan isključivo za školski sport, dok je plan da sledeće godine nastavnici i profesori fizičkog, ali i studenti drže besplatne škole sportova za decu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska OŠ “Vuk Karadžić”.

- Na taj način bismo roditelje rasteretili troškova plaćanja škole sporta, jer ipak nemaju svi mogućnost da izdvoje novac da bi se dete bavilo sportom. Posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želim da istaknem činjenicu da u ovoj akciji učestvuju bivši košarkaši Jovan Koprivica i Vladimir Tica, koji će pokušati da prenesu deci ono najbolje iz svojih karijera – rekao je Vesić.

OŠ „Vuk Karadžić” bila je danas domaćin akcije „Mini mini-sport”, koju sprovode Sekretarijat za sport i Sportski savez Beograda.

- Budžet za organizaciju školskog sporta povećan je sa šest miliona dinara, koliko je iznosio pre četiri godine, na 35 miliona, koliko iznosi danas. To povećanje je zaista veliko, ali ipak još nije dovoljno. U okviru školskih takmičenja u Beogradu učestvuje oko 25.000 osnovaca, a ne bi trebalo da zaboravimo ni činjenicu da smo obnovili školska takmičenja, prvo na nivou škola, potom opština, a onda i centralna gradska takmičenja. Na taj način promovišemo zdrav život i sport među učenicima osnovnih škola – zaključio je Vesić.

Prema njegovim rečima, program „Mini mini-sport” je nova akcija u kojoj učestvuju učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola, a kojih će ove godine biti između 8.000 i 10.000.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vesić: Povećan budžet za školski sport

Izvor: Danas, 13.Feb.2018

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je danas da grad u poslednje četiri godine puno ulaže u školski sport, kao i da bi trebalo da nastavi sa promocijom rekreativnog bavljenja sportom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.