U opštini Zvezdara šalter za uvid u katastar nepokretnosti

Izvor: Studio B, 03.Dec.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opštini Zvezdara šalter za uvid u katastar nepokretnosti

U opštini Zvezdara otvoren je prijemni šalter Republičkog geodetskog zavoda na kome građani mogu izvršiti uvid u podatke katastra nepokretnosti za teritoriju te opštine.

Na ovom šalteru može se dobiti kopija plana katastarske parcele, uverenje o imovinskom stanju, nazivu ulice, kućnom broju, kao i informacije o istorijatu i nerešenim zahtevima za sprovođenje promena na nepokretnostima za katastarske opštine Zvezdara, Mirjevo i Mali i Veliki Mokri Lug.

Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Republičkog geodetskog zavoda Nenad Tesla kazao je na otvaranju da ovakvi šalteri već rade u opštini Savski venac i Zemun.

"Cilj uvođenja ove usluge je da se unapredi komunikacija sa građanima opština i smanji dolazak građana na šaltere Službe za katastar nepokretnosti", kazao je Tesla.

On je najavio da će prijemni šalteri Republičkog geodetskog zavoda na kojima će biti dostupni podaci o vlasništvu i drugim stvarnim pravima na nepokretnostima, digitalni katastarski plan i adresni registar biti otvoreni i u drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.

Predsednik opštuine Zvezdara Milan Popović kazao je da je za izdavanje dokumenata potrebno podneti zahtev na šalteru broj 12, gde se po obradi u kratkom roku traženi dokument i podiže.

Popović je kazao da je radno vreme šaltera radnim danima od 8.00 do 16.00, a takse se naplaćuju po cenovniku Republičkog geodetskog zavoda.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.