U TRI DANA VIŠE OD 520 PACIJENATA: Lomovi kukova, zglobova i potkolenica zbog snega i leda

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U TRI DANA VIŠE OD 520 PACIJENATA: Lomovi kukova, zglobova i potkolenica zbog snega i leda

U Beogradu je u prethodna tri dana povećan broj povreda zadobijenih usled pada na snegu ili ledu, izjavio je načelnik službe ortopedije u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije Goran Tulić U Beogradu je u prethodna tri dana povećan broj povreda zadobijenih usled pada na snegu ili ledu, izjavio je načelnik službe ortopedije u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije Goran Tulić. On je za Tanjug rekao da je povećan ukupan broj povreda tipičnih za ovo doba godine poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << preloma ručnog zgloba, skočnog zgloba i potkolenice. Kada je reč o drugim povredama, naveo je da se one dešavaju konstantno, naročito kada je u pitanju prelom kuka kod starijih sugrađana. "Za prethodna tri dana imali smo više od 520 pacijenata", precizirao je Tulić. Pročitajte još - DVE ŽRTVE BELE SMRTI: Muškarci u Laćarku i Šidu pronađeni mrtvi u snegu Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede kada se očekuje postepeno otopljavanje.Novo zahlađenje sa snegom očekuje u poslednjoj nedelji decembra, a za Novu godinu temperatura će ponovo biti u plusu, rekao je on i dodao da se početkom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17. januara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U URGENTOM CENTRU I DALJE DRAMATIČNO Padaju i mladi i stari, nikad više lomova ruku, nogu i kukova

Izvor: Blic, 18.Dec.2018, 17:08

U Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije i danas je "opsadno stanje" zbog padova na ledu i lomova kostiju. Obim posla povećan je za više od 30 odsto od uobičajenog, a od subote do ovog časa ukupno je pregeldano više od 800 pacijenata, dok je na lečenje primljeno njih 70.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.