Toplovod u Zemunu vredan 120 miliona dinara biće završen tokom septembra

Izvor: Blic, 02.Sep.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplovod u Zemunu vredan 120 miliona dinara biće završen tokom septembra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji

Gradnja toplovoda na uglu Banatske i Ulice cara Dušana u Zemunu, vrednog 120 miliona dinara, biće završena tokom septembra, a svako domaćinstvo moći da se priključi na stabilniji i ekološki mnogo prihvatljiviji sistem grejanja, rekao je gradonačelnik Siniša Mali danas prilikom obilaska radova.

Gradonačelnik je precizirao da se radi o deonici dugoj 1.250 metara, odnosno 2.500 metara novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cevi, što će stanovnicima Banatske omogućiti priključak na toplovod i drugačiji izbor od grejanja na ugalj, drva ili pelet.

- Važno nam je da na toplovod priključimo i Zemunske kapije, projekat Građevinske direkcije Srbije, sa više od 1.700 stambenih jedinica. To je odličan pokazatelj kako velika investicija motiviše lokalnu samoupravu da bude još bolja i da poboljšava infrastrukturu u okolini – rekao je Mali i pohvalio JKP "Beogradske elektrane", koje su ove godine uradile 25 kilometara novog toplovoda i zamene postojećeg.

- U poslednje tri godine "Elektrane" su uradile 75 kilometara novih trasa i to je samo početak, jer od naredne godine očekujemo da ta brojka bude povećana na 70 kilometara godišnje. Svaki građanin Beograda mora da ima podjednako kvalitetnu infrastrukturu na raspolaganju – naveo je je gradonačelnik.

Čistiji vazduh izuzetno je važan, dodao je gradonačelnik i rekao da ovo je poruka svima koji se možda dvoume da li da se priključe na toplovod.

- Stabilnije i ekološki prihvatljivije grejanje je korak napred. Svi radovi "Elektrana" su veoma skupi, oprema je kvalitetna, cevi izolovane i to košta. Ovo je finansirano novcem koji smo uštedeli. Sve što uštedimo dajemo na infrastrukturu, koja poboljšava kvalitet života svih građana – poručio je Mali.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević je istakao da se opština trudi da svaki od 200.000 stanovnika Zemuna ima kvalitetne uslove za život, navodeći da će ubuduće biti i više projekata uz podršku grada.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Beogradske elektrane" Goran Aleksić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.