Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Splićanka Mira je pre više od 60 godina upoznala Beograđanina Radojicu. Danas su proslavili DIJAMANTSKU SVADBU

Splićanka Mira i Beograđanin Radojica pre 60 godina stali su na "ludi kamen", a danas su u Bloku 45 proslavili šest decenija zajedničkog života!

Mira (79) i Radojica (82) upoznali su se u Dalmaciji, zaljubili, a potom 1957. godine i venčali.

- Bila je to vrlo lepo slavlje u Dalmaciji. Pošto je bilo tek 12 godina nakon Drugog svetskog rata, materijale za haljinu sam morala da nabavljam preko veze. Ali i pored toga za ono vreme svadba je bila vrlo rakošna, sa mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svatova i bogatom trpezom - priseća se Mira.

Dok nam je govorila, salu restorana ispunjavala je graja, smeh dece i vesela muzika.

- Nije jednostavno dočekati 60 godina braka, ali mi se osećamo izvanredno. Da brojimo toliko, pa je mnogo - kroz smeh priča Mira.

Ona je nekada radila u domu zdravlja u Splitu, a nakon dolaska u Srbiju svoj život je posvetila deci i unucima.

Ono po čemu se njihovo domaćinstvo izdvaja od ostalih, osim šest decenija provedenih u zajednici, je broj praznika koji slave.

- Obeležavamo i katolički i pravoslavni Uskrs i Božić, oduvek. Kada smo došli ovde ona se odmah prilagodila pa je počela da sprema slavu kako to rade srpske domaćice. Kod nas vam je uvek neko slavlje - kaže Radojica, inače enigmatski velemajstor koji je iskustvo sticao u popularnim časopisima sa ovih prostora.

Za svoju ženu kaže da je prava domaćica i priznaje da je unuci vole više nego njega.

- Sloga, razumevanje, dogovor i deca u braku su ključ uspeha. Mi danas imamo izvanrednu decu, svi sinovi su završili fakultete, kao i unuci koji nas vole i poštuju. Zdravlje nas služi relativno dobro i mi smo sada zadovoljni - kaže Radojica.

Ni svakodnevne trzavice, veliki podstanarski staž i skroman život Miri i Radojici nisu stali na put da sa najdražima danas slave svoju dijamantsku svadbu. Radojica kaže da su prigodno slavlje imali i pre deset godina, kada su obeležavali pola veka zajedništva, a uz namig nam poručuje da se vidimo za deset godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.