Šesta Narandžasta biciklistička vožnja u subotu u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesta Narandžasta biciklistička vožnja u subotu u Beogradu

Najmasovnija godišnja biciklistička vožnja kroz Beograd "Orange Bike Ride" - "Narandžasta biciklistička vožnja" koja promoviše bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo, ove godine će biti održana u subotu, 8. juna, u okviru međunarodnog biciklističkog festivala "Beograd - Velograd".

Učesnici šeste "Narandžaste biciklističke vožnje" u "zaštitnoj boji" Holandije koju organizuju beogradsko društvo "Velograd" i Ambasada Holandije u Srbiji, okupiće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se od 16.00 sati na Trgu Nikole Pašića, a početak vožnje zakazan je za 17.00.

Pozdraviće ih ambasador Holandije u Srbiji Henk van der Dol - i sam strastveni biciklista, i direktor festivala "Beograd-Velograd" i aktivista Ralf van der Zijden, Holanđanin koji se pre nokoliko godina preselio u Beograd.

Očekuje se da će više od 500 učesnika biti na toj manifestaciji koja promoviše bicikl kao prevozno sredstvo budućnosti u cilju smanjenja saobraćajne gužve i popularizacije svakodnevne vožnje bicikla.

Vožnja će biti završena u 18.30 u "Dorćol placu" (Dorćol platz), u festivalskoj atmosferi, uz zabavu i proglašenje pobednika foto-takmičenja "Like my bike".

Ovogodišnja tema festivala je smanjenje saobraćajne gužve, naročito u centru Beograda, jer se biciklima može brzo i lako suda stići, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenju stresa, anksioznosti i depresije.

Cilj festivala "Beograd - Velograd" je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom smanjenjem buke i zagađenja. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva je korišćenje bicikla kao svakodnevnog prevoznog sredstva.

Organizatori su poručili da je Festival besplatan i otvoren za sve.

"Kako bi se poboljšao kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, kompanije i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele iskustva, uče jedni od drugih, sarađuju, zabave se i uživaju, i promovišu bicikl kao prevozno sredstvo", piše u najavi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.