Sanacija obaloutvrda sa pristanom u delu Zemunskog keja

Izvor: Studio B, 29.Jul.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanacija obaloutvrda sa pristanom u delu Zemunskog keja

Ugovor o sanaciji obaloutvrde sa pristanom u Zemunu potpisan je u Skupštini grada.

U prisustvu gradonačelnika Dragana Đilasa i gradskog arhitekte Dejana Vasovića, ugovor su potpisali sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović, predsednik opštine Zemun Branislav Prostran i direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća „Beogradvode" Miloš Milovanović.

Gradonačelnik je istakao da Beograđanima zemunski, ali i novobeogradski kej mnogo znače, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da zbog toga pohvaljuje inicijativu opštine.

- Inicijativa opštine Zemun od pre nekoliko meseci da se uredi ovaj deo keja, rado je prihvaćena. Da je nivo vode niži, radovi bi mogli sutra da počnu, ali sačekaćemo da se situacija stabilizuje. Ipak, Beograd i Zemun će sledeće godine moći da se pohvale lepim šetalištem, gde čak i danas boravi velik broj ljudi, a biće ih još više kada se kompletno sve uredi. Ovakvu saradnju imamo i sa drugim opštinama koje daju dobre ideje, kako bi posle nas ostalo nešto čime možemo da se pohvalimo - kazao je Đilas.

U interesu razvoja privrede, turizma, zaštite životne sredine i kulture grada i opštine Zemun, izdvojena su znatna sredstva sa sanaciju obaloutvrde sa pristanom, u dužini od oko 450 metara, na potezu od restorana „Šaran" do restorana „Venecija". Prema rečima Predraga Petrovića, radovi bi trebalo da počnu u septembru i da budu završeni do marta naredne godine. U ovoj godini za tu namenu grad je izdvojio 50 miliona dinara, isto toliko izdvojila je i opština Zemun, a deset miliona obezbedile su „Beogradvode".

- Prošlo je nepunih godinu dana otkad je grad preuzeo ingerenciju nad svojim rekama i priobaljem. Podsećam da je u tom kratkom periodu rešeno nekoliko gorućih problema: završen je nasip na Adi Ciganliji koji štiti Makiško polje i vodoizvorište od stogodišnjih voda, a prvi put nismo imali velikih problema kod kule Nebojša tokom višeg nivoa reka. Ostalo je da se reši i problem Bare Venecije kako bi grad napokon tokom velikih poplava mogao da bude zaštićen i bezbrižan. Potpisivanjem današnjeg ugovora, rešićemo problem stogodišnjih voda i u ovom delu Zemunskog keja - kazao je Petrović.

Miloš Milovanović je naglasio da će po završetku ovog posla Zemun biti zaštićen. Donja šetališna staza, zbog povišenog nivoa Dunava, često je bila pod vodom, uz veliko skupljanje mulja, a kada se završe predstojeći radovi, ona će bezmalo tokom čitave godine biti dostupna građanima. Branislav Prostran je istakao da će sanacija obaloutvrde doprineti ekonomskom razvoju Zemuna.

- Otvorićemo Zemun prema Dunavu i omogućićemo dolazak domaćih i stranih turista, što će svakako doprineti i novim radnim mestima i procvatu opštine - rekao je Prostran, dodajući da je ovo primer dobre saradnje grada, opštine i jednog javnog preduzeća.

Pored učešća u finansiranju samih radova, opština će finansirati i izradu projektno-tehničke dokumentacije i pribaviti potrebne saglasnosti od javnih preduzeća i državnih organa, u čemu će joj i grad pomoći.

Na Zemunskom keju pre tri godine sređena je obaloutvrda od restorana „Šaran" do SK „Radecki", u dužini od 350 metara, što je bila prva izgrađena obaloutvrda u Beogradu od 1990. godine. Veći deo sredstava (62 od oko 84 miliona dinara) obezbeđena su iz Nacionalnog investicionog plana.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanacija šetališta u Zemunu

Izvor: S media, 29.Jul.2010

U Skupštini grada Beograda danas je potpisan ugovor za sanaciju šetališta na Zemunskom keju izmedju restorana Šaran i Venecija...Šetalište će biti dugo 450 metara, rečeno je na konferenciji za novinare posle potpisivanja ugovora...Ugovor su potpisali predsednik opštine Zemun Branislav Prostran,...

Nastavak na S media...

SANACIJA ŠETALIŠTA NA ZEMUNSKOM KEJU

Izvor: Kurir, 30.Jul.2010, 10:27

U Skupštini grada Beograda potpisan je ugovor za sanaciju šetališta na Zemunskom keju između restorana „Šaran" i „Venecija"...Ugovor su potpisali predsednik opštine Zemun Branislav Prostran, sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović i direktor JVP „Beogradvode"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.