Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS pita Vesića: Zašto privatni prevoznici koštaju Beograd mnogo više od GSP-a

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upitala je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića gde se i kako odliva novac iz budžeta namenjen gradskom prevozu i kako je moguće da privatni prevoznici koštaju grad "mnogo više od GSP-a", iako kako je navedeno, prevoze manje putnika i pokrivaju manje linija.

Navodeći da Grad Beograd za sistem javnog prevoza izdvaja više od 27 milijardi dinara iz budžeta, "od čega GSP dobija oko 10 milijardi a privatni prevoznici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oko 17 milijadi dinara", zamenik šefa odbornika Saveza za Srbiju Nikola Jovanović izrazio je sumnju da se kroz politiku subvencija "izvlače pare iz gradskog budžeta, na štetu Beograđana i GSP-a".

"Imajući u vidu da GSP obavlja gotovo dve trećine javnog prevoza u gradu, dok privatnici obavljaju nešto više od trećine, javno pitamo istinskog gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zašto se privatnim prevoznicima iz budžeta grada godišnje isplaćuje gotovo 100 miliona evra više nego 2012. godine, i sve to bez vidljivog unapređenja gradskog prevoza", naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.