SPREMNI ZA ŠKOLU Prvacima sa Voždovca rančevi i pernice na poklon

Izvor: Blic, 29.Avg.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMNI ZA ŠKOLU Prvacima sa Voždovca rančevi i pernice na poklon

Prvaci sa Voždovca, njih 1.730, dobiće prvog dana škole rančeve i pernice sa školskim priborom, a osnovci će 1. septembra krenuti u šest školskih zgrada renoviranih tokom leta, saopšteno je iz ove opštine.

Đake prvake, ali i sve ostale učenike će ove školske godine dočekati šest renoviranih škole koje su tokom raspusta dobile nove učionice, sale, toalete i sigurna školska dvorišta, navode iz opštine Voždovac, uz najavu da će prema planu za 2017. godinu biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uređeno još pet školskih i predškolskih ustanova.

U OŠ "Jajinci" postavljena je nova i sanirana postojeća ograda oko školskog dvorišta, urađen potporni zid, asfaltirane su prilazne staze i postavljena rampa za učenike sa invaliditetom. Osnovna škola "Branislav Nušić" dobila je novu ogradu, betonirane prilazne staze i stepenice, uređena joj je fasada, a preostalo je da bude rekonstrukisana i dotrajala pasarela.

U školi "Veselin Masleša" sanirani su toaleti, rekonstruisana školska kuhinja, mokri čvor i elektroinstalacija, a prilazne stepenice na ulazu u školu su rekonstruisane, preciziraju u opštini, dodajući da je novu ogradu oko dvorišta dobila je i OŠ "Karađorđe", dok su u OŠ "Filip Filipović" sanirani svi toaleti i urađene podne obloge u holovima.

U školi "Bora Stanković" urađen je plafon u glavnom holu, a od 1. septembra biće započeto postavljanje nove ograde oko školskog dvorišta.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić će prvog školskog dana u 18 sati posetiti učenike i nastavnike OŠ "Branislav Nušić" u Zaplanjskoj ulici, dodaju u opštini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.