Produžen rok za sve Beograđane: Evo do kada će moći da se izmire zaostala dugovanja za komunalije

Izvor: Večernje novosti, 12.Maj.2020, 08:05

Produžen rok za sve Beograđane: Evo do kada će moći da se izmire zaostala dugovanja za komunalije

Komunalna preduzeća su izašla u susret potrošačima oko izmirenja zaostalih dugovanja SVIM sugrađanima koji nisu izmirili obaveze za komunalije dospele u februaru, martu i aprilu, javna komunalna preduzeća, izašla su u susret i omogućila im izmirivanje obaveza do kraja juna! Redovnim platišama neće biti uskraćeno korišćenje popusta, a neće biti obračunate ni kamate zbog kašnjenja plaćanja računa JKP "Infostan tehnologije" i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tokom vanrednog stanja.Iako su isprva olakšice u vidu odloženog plaćanja bile namenjene isključivo Beograđanima starijim od 65 godina, "Infostan" je tokom vanrednih okolnosti zaštitio i ostale korisnike.- Kamata na kašnjenje će početi da se obračunava od junskog računa objedinjene naplate, u skladu sa važećim Zakonom o zateznoj kamati - otkrivaju u "Infostanu". - Pravo na obračun popusta i subvencija ostvariće svi korisnici, koji redovno plaćaju račune i nemaju dug prema Sistemu objedinjene naplate.Ovo preduzeće u prethodnom periodu vanrednih okolnosti, takođe, nije pokretalo nove postupke prinudne naplate. Zastalo se i sa sprovođenjem do tada pokrenutih postupaka izvršenja. Kako navode u "Infostanu", akcija reprograma dugovanja biti produžena najmanje za dodatnih 90 dana, odnosno do 6. avgusta, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po povoljnim uslovima.I JKP "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku da olakša sugrađanima koji stanuju u kućama i rok za namirivanje obaveza dospelih u vreme vanrednog stanja produži do kraja juna.- Svim potrošačima iz kategorije "domaćinstva" odobreno je produženje roka plaćanja računa za februar, mart i april. Korisnici koji plate u novom, produženom roku smatraju se redovnim platišama i ostvaruju pravo na popust od pet, šest ili sedam odsto - kažu u "Vodovodu".U susret se izašlo i kada je reč o reprogramu dugovanja, koji su korisnici potpisali pre početka vanrednih okolnosti. "Beogradski vodovod" zastao je sa izmirenjima ugovorenih obaveza dospelih za mart, april i maj. Visina ugovorenih obaveza ostaje nepromenjena i korisnici koji su potpisali ugovore, bez ikakvih posledica, račune mogu izmiriti počevši od juna 2020. godine. ŽALBE NA MEJL ADRESUŠALTER Službe tehničke dokumentacije JKP "Vodovod i kanalizacija" u Ulici kneza Miloša od ponedeljka ponovo radi, svakog radnog dana od 9 do 13 časova. Šalteri za plaćanje računa i reklamacije neće raditi do daljeg. Ipak, žalbe na iznos mogu se obaviti popunjavanjem obrasca na zvaničnoj internet stranici preduzeća, elektronski na mejl adresu info@bvk.rs, poštom ili pozivom na broj 011/3402-053.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen rok za građane: Evo do kada treba da izmirite dugovanja za komunalije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020

Komunalna preduzeća su izašla u susret potrošačima oko izmirenja zaostalih dugovanja. "Vodovod" olakšicu namenio stanarima kuća, "Infostan" čeka zvaničan datum...Svim sugrađanima koji nisu izmirili obaveze za komunalije dospele u februaru, martu i aprilu, javna komunalna preduzeća, izašla...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.