Poslastičarnica Pelivan proslavila 167. rođendan: Kugla sladoleda, za lavinu dobrih dela! (FOTO+VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslastičarnica "Pelivan" proslavila 167. rođendan: Kugla sladoleda, za lavinu dobrih dela! (FOTO+VIDEO)

"Navali narode, evo boza, limunada, sladoled, baklava, ima još, ko da groš, dušu sladi, umor vadi!", čulo se pre tačno 167. godina iz čuvene beogradske poslastičarnice "Pelivan". A, čulo se i danas.

Povod, nikad slađi, i nikad humaniji. Naime, poslastičarnica "Pelivan" rešila je da i ove godine obraduje sve ljubitelje ledene poslastice, ali za razliku od prethodnih godina, ovaj rođendan posvećen je deci oboleloj od raka iz udruženja "Nurdor". Naime, svi koji su danas >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svratili na besplatan sladoled mogli su da ostave prilog koji je namenjen mališanima koji se bore s jednom od najtežih bolesti.

"Već neko duže vreme želimo da organizujemo akciju za hrabre mališane iz udruženja 'Nurdor', a činilo nam se da je rođendan naše poslastičarnice idealna prilika. Na ovaj način želeli smo da pokažemo malim borcima i njihovim roditeljima da nisu sami. Postavili smo humanitarnu kutiju i zajedno sa Beograđanima prikupljamo donacije za njihovo srećnije detinjstvo", kaže za BKTVNews Mussab Al-Shukeir, čukununuk Mustafe Pelivanovića, osnivača čuvene poslastičarnice.

Mussab dodaje da je presrećan što se i ove godine okupio veliki broj ljudi i proslavio sa njima Pelivanov 167. rođendan.

FOTO: BKTVNews

A, kako i ne bi bio presećan kad se red formirao od Bulevara kralja Aleksandra, pa sve do Ulice kneza Miloša. Kako bi neko odlazio sa sladoledom u rukama i osmehom na licu, tako bi neko drugi ubrzo popunio "upražnjeno" mesto, i tako puna dva sata.

FOTO: BKTVNews

Kao i svake godine, Beograđani pokušavaju da saznaju recept ove savršene ledene poslastice, ali naslednici sa osmehom kažu da se receptura sladoleda Mustafe Pelivana ljubomorno čuva više od jednog veka.

FOTO: BKTVNews

Mustafa Pelivanović bi i te kako bio ponosan na svoje naslednike što verno čuvaju tradiciju i što su i ove godine sve ljubitelje ledene poslastice povodom "Pelivanovog" rođendana obradovali besplatnim sladoledom.

FOTO: BKTVNews

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.